Reconstrucție Notre-Dame. Propunerile care i-au revoltat pe conservatorii francezi

Reconstrucţia Catedralei Notre-Dame face obiectul unei mari dezbateri în rândul francezilor. O firmă de arhitectură a propus înlocuirea acoperișului Catedralei Notre Dame cu o piscină, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

După incendiul care a distrus la mijlocul lui aprilie Catedrala Notre-Dame, guvernul francez a anunţat că va organiza un concurs internaţional de arhitecţi pentru reconstrucţia turlei. Proiectul selectat de stat, care este proprietarul clădirii, va decide dacă turla concepută de arhitectul Viollet-le-Duc va fi reconstruită sau dacă va fi înlocuită "printr-un gest arhitectural contemporan. 

Anterior și arhitectul Vincent Callebaut a stârnit indignare în rândul conservatorilor sugerând transformarea catedralei într-o clădire eco-friendly, cu acoperiș din sticlă specială și panouri solare. În interiorul acoperișului ar urma să fie o grădină cu plante care să producă tone de fructe și legume. Însă, mai multe planuri controversate i-au revoltat pe iubitorii clădirii-simnbol a Parisului. Câțiva arhitecți suedezi au propus construirea unei piscine în formă de cruce, pe acoperișul catedralei vechi de peste 850 de ani. Planul a atras revolta tradiționaliștilor francezi, care vor catedrală să fie refăcută, precum era inițial.

Nu este un spa, este o catedrală

Este un loc sacru, nu un parc de joacă, o gradină botanică sau un spa

Nu se poate așa ceva. Propunerile arhitecturale contemporane nu reprezintă spiritul creștin al Catedralei Notre-Dame. sunt câteva dintre mesajele internauților francezi, care sunt revoltați de forma arhitecturală pe care ar urma să o aibă Catedrala Notre-Dame.

Mai  mult, un utilizator twitter a postat o imagine cu o reconstrucție într-un spirit ecoologist.


Vezi și Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel