Recep Erdogan, despre Emmanuel Macron: El e în moarte cerebrală

Recep Erdogan
Recep Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a criticat dur, vineri, pe Emmanuel Macron, afirmând că este "în moarte cerebrală".

Referindu-se la declaraţiile lui Emmanuel Macron despre faptul că NATO ar fi "în moarte cerebrală", Recep Erdogan a afirmat, conform cotidianului Le Figaro: "Să îşi examineze mai întâi propria moarte cerebrală. Astfel de afirmaţii le convin doar celor de genul tău, care sunt în moarte cerebrală".



Erdogan, acuzații de susținere a terorismului la adresa lui Macron

Administraţia Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat, joi, pe Emmanuel Macron de susţinerea terorismului, după ce preşedintele Franţei a denunţat intervenţia militară turcă în Siria. Emmanuel Macron a declarat recent că ţările europene nu se mai pot baza pe Statele Unite în materie de apărare, astfel că Alianţa Nord-Atlantică este în "moarte cerebrală".



Macron: Experimentăm moartea cerebrală a NATO



"Ceea ce experimentăm în prezent este moartea cerebrală a NATO", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat revistei The Economist. Europa este "pe marginea unei prăpastii" şi trebuie să înceapă să gândească strategic ca putere geopolitică; "altfel, riscăm să nu mai avem controlul asupra propriului destin", a precizat Macron.

Liderul de la Paris a atras atenţia că "Europa trebuie să se trezească". Întrebat dacă mai crede în eficienţa Articolului 5 al Tratatului NATO, referitor la apărarea colectivă, Emmanuel Macron a răspuns: "Nu ştiu. Oare ce va însemna în viitor Articolul 5?" Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat frecvent contribuţiile financiare insuficiente ale ţărilor europene la apărarea comună în cadrul NATO. Franţa şi Germania pledează pentru mecanisme europene de apărare, un plan criticat de Statele Unite şi Marea Britanie, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel