Recensământ pentru animalele de companie din Bucureşti. Proprietarii riscă amenzi dacă nu declară animalele

animale_companie
animale_companie

Bucureştenii vor trebui să îşi declare animalele de companie, în caz contrar riscând amenzi de la 500 până la 1000 de lei, conform unui proiect al consilierului general ALDE Tudor Tim Ionescu. 

"Nu ştim, în acest moment, care este populaţia reală de căţei, pisici şi alte specii. Se vor declara online animalele şi vor exista şi recenzori care vor merge pe teren. ASPA va coordona această acţiune. Vrem să mergem pe politici publice care să dezvolte o relaţie armonioasă între om şi animal, dar şi între persoanele care au animale şi cele care nu au. Vrem să ştim şi noi cu ce ne confruntăm, din punct de vedere logistic. Am avut acum o lună trei primate şi o cămilă care nu aveau ce căuta în oraş.

Nu vrem să avem cazuri precum cel de la Sibiu, unde puiul de urs a fost sacrificat din lipsa unei alte soluţii. Vrem să avem o fotografie de moment cât mai exactă a populaţiei de animale cu deţinător din Bucureşti. Totul este pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a proprietarului, dar şi pe baza unor verificări în teren, pentru că primim multe plângeri de la oameni care se plâng că vecinii au câte 10-15 animale în apartamente. Am prevăzut o perioadă de 2 ani de zile pentru implementarea acestui recensământ. Noi anticipăm că am avea cam 500.000 de animale, câini şi pisici, în Bucureşti acum. Scopul nu este taxarea cuiva, nu se pune problema, ci acela de a ne pregăti noi mai bine pentru a răspunde necesităţii populaţiei de câini şi pisici", a declarat consilierul general ALDE. 

Amenzile, în cazuri excepţionale

"Căţeii sunt vizibili, că ieşim cu ei pe stradă, dar să ne gândim la cazuri excepţionale, reptile, şerpi, etc, unde noi trebuie să avem un anumit grad de expertiză pentru a interveni, dacă Doamne fereşte se întâmplă ceva. Amenzile sunt pentru cei care dau date eronate sau refuză să ne spună ce animale au. Plecăm de la premisa de bună credinţă, cooperarea populaţiei este esenţială", a mai spus Tudor Ionescu la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel