Realitatea TV: Tolontan, legături cu Securitatea, "omul SIE". Replica jurnalistului

Realitatea TV spune că potrivit unor surse exclusive, Cătălin Tolontan ar fi avut legături cu fosta securitate, înainte de 1989. Sursele au mai spus pentru Realitatea TV că jurnalistul ar fi continuat colaborarea cu securitatea şi după '90, atunci când ar fi răspuns la apelul Serviciului de Informaţii Externe.

Surse exclusive au furnizat informaţii potrivit cărora actualul jurnalist Cătălin Tolontan ar fi fost recrutat în timpul liceului de fosta Securitate. Aceleaşi surse spun că imediat după Revoluţie, printr-o coincidenţă sau nu, ar fi lucrat la revista "Românul", unde avea un editorial pe prima pagină.

Revista ar fi fost condusă şi înfiinţată exclusiv de foşti ofiţeri ai securităţii. Realitatea l-a întrebat pe jurnalist direct:

Reporter: "Sursa respectivă ne spune că aţi fost recrutat de fosta Securitate înaninte de '89. Şi ne-a dat nişte detalii. Ne-a spus că funcţia dumneavoastră, de redactor-şef, imediat după '89 la revista "Românul" aţi fi obţinut-o în baza acestei calităţi de informator a fostei Securităţi. Cum comentaţi aceste lucruri?".

Tolontan: "N-am avut, n-am nicio legatură cu niciun serviciu de infomații, indiferent cum se numeste el. Nici înainte, nici acum, nici înainte de Revoluție, nici după Revoluție și nici în viitor nu voi avea. Nu am avut nicio funcție la revista Românul, unde scriam o rubrică săptămânală, dar nu eram angajat", a răspuns Cătălina Tolontan.

Informaţii despre o presupusă legătură a lui Cătălin Tolontan cu Securitatea au mai apărut de-a lungul timpului în presă.

Însă de fiecare dată, jurnalistul a negat orice legătură cu structurile de securitate. Informaţiile din surse exclusive spun că ziaristul ar fi fost, după 1990, colaborator al Serviciului de Informaţii Externe, chestiune care ar justifica atacurile repetate, în achetele publicate, asupra Serviciului Român de Informaţii.

Reporter: "Din toate anchete dumneavoastră pe care le-aţi făcut şi dacă mă gândesc acum la Hexi Pharma şi multe atele, aţi acuzat sau aţi venit cu dezvăluiri şi din sfera aceasta a Serviciului Român de Informaţii.

Tolontan: "Ca jurnalist am o problemă cu Serviciul Român de Informații că nu a intuit, a ignorat și la sfârșit a făcut mai mult decât atât în cazul Hexi Pharma. Aceasta este critica la adresa Serviciului Român de Informații", a spus Tolontan.

[citeste si]

Reporter: "Râdeţi..."

Tolontan: "Da, râd, râd. În presă, faptele sunt sacre și opiniile sunt libere".

Reporter: "Nici atunci şi nici astăzi nu sunteţi colaborator al niciunui serviciu secret? Nici macar al SIE?"

Tolontan: "Deci nu am fost niciodata, nu sunt, nu voi fi niciodată nici colaborator, nici angajat și nu voi avea niciun fel de legatura cu niciun serviciu secret", scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel