Realitatea TV, suspendare. Ce a apărut pe ECRAN - FOTO

Realitatea TV, suspendare. Ce apare pe ECRAN - FOTO
Realitatea TV, suspendare. Ce apare pe ECRAN - FOTO

Realitatea Tv a fost sancționată de CNA cu oprirea emisiei timp de 10 minute, joi, 17 ianuarie, între 19.00 și 19.10.

În aceeași zi, CNA a respins reanalizarea cazului, iar televiziunea a rămas sancționată. Emisia s-a oprit în această seară.

FOTO

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: Denise Rifai: Rareș Bogdan, de ce mă suspendă CNA pe mine și nu pe tine?

Consiliul Național al Audiovizualului a respins cerea de reanalizare a cazului Realitatea TV. Alexandru Kocsis, membru nou intrat în CNA, a cerut reanalizarea sancțiunii. Acesta a invocat faptul că a lipsit din ședința de marți.

Votul pentru cererea de reanalizare a fost respins deoarece nu a strâns minimul de șase voturi necesare. Solicitare lui Kocsis a picat, dar a avut patru voturi pentru: Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Radu Herjeu, Orsolya Borsos.

Astfel, postul de știri Realitatea Tv rămâne cu sancțiunea, dictată în ședința de marți, resprectiv întreruperea emisiei pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Realitatea TV ar trebui își oprește emisia pentru 10 minute astăzi, între ora 19.00 – 19.10.

Citește și: Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: Aici vrem noi să ajungem?

Decizia CNA, ce apare pe ecran

CNA a decis: "sancționarea postului Realitatea TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza joi, 17.01.2019, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru nerespectarea dispozițiilor art. 40 alin. (4) și (5), art. 64 alin. (1) lit. a) și art. 34 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, respectând condiţia prevăzută de art. 95 alin. (2) lit. a) din aceeași lege, potrivit căreia această sancțiune putea fi aplicată numai gradual şi numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori".

Postul de televiziune a mai primit și o amendă: "Realitatea TV – amendă de 15.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii „Jocuri de putere", ediția din 29.08.2018, s-au încălcat dispozițiile art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel