Reacție la stenograme. Tatăl lui Adrian Mutu ia atitudine

mutu
mutu

Numele lui Adrian Mutu apare într-un scandal în care fotbalistul nu are nicio implicare. DNA a dat publicităţii o discuţie a lui Gabriel Popoviciu în care este pomenit numele lui Adrian Mutu. Interlocutorii spuneau că fotbalistul o bătea pe fosta soţie, Alexandra Dinu. Tatăl lui Mutu este hotărât să ia atitudine. 

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi interlocutorii săi vorbesc despre tratamentul la care era supusă Alexandra Dinu pe vremea când era căsătorită cu Mutu, fără ca dialogul să aibă vreo legătură cu cercetarea din dosar. Familia fotbalistului este uluită de uşurinţa cu care DNA a aruncat pe piaţă dialogul. “Aud pentru prima dată acum. Nu am intrat on-line să citesc presa. Mă surprinde că băiatul meu este prins într-un nou scandal. Acum, Adi nu mai are niciun avocat în România, din câte ştiu, dar are cine să-l reprezinte. Ce porcărie! Ce legătură avea Adrian cu toate astea ca să apară numele lui?! O să ne informăm şi o să luăm atitudine”, a declarat Spiridon Mutu, potrivit ziarulring.

Chiar dacă admite că Mutu are dreptul să fie deranjat de apariţia acelor stenograme în presă, DNA se scoate diplomatic din culpă. „Domnul Mutu chiar are dreptate, dar noi nu am făcut publice aceste stenograme. (...) Este o discuţie care trebuie purtată cu un judecător, pentru că este vorba de accesul la documentul care se află în faza de judecată. (...) Noi nu am pus la dispoziţia presei nici măcar rechizitoriul, cu atât mai puţin date din dosarul de urmărire penală”, a declarat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.  Întrebată de ce procurorii lasă totuşi în dosar astfel de stenograme care nu au legătură directă cu cauza, Livia Săplăcan a răspuns: „Probabil că procurorul, dacă le-a lăsat acolo, a avut motivele lui”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat deja România pentru articolul 8 (dreptul la respectarea vieţii private şi de familie şi a corespondenţei) şi articolul 13 (dreptul la un remediu efectiv), în cazul ziaristului Mircea Toma şi al fiicei sale, Sorana, afectaţi de nişte interceptări ilegale ale SRI din anii ’90. Ei vor primi 7.800 de euro fiecare. La aceste sume se adaugă 7.955 de euro de fiecare, cheltuieli de judecată. Aşadar, există deja un precedent, iar dacă Mutu va da în judecată statul la CEDO, va câştiga fluierând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel