Reacție dură la adresa Turciei după arestarea directorului Amnesty International

Amnesty International a reacționat oficial după ce directorul local din Turcia al organizației a fost arestat. 

Reprezentanții Amnesty International au declarat marți că adevărul și justiția asunt niște "străini" în Turcia, după ce directorul său local și alți cinci activiști au fost reținuți pentru acuzații de apartenență la o organizație teroristă.

Idil Eser, directorul local al organizației din Londra este unul dintre ei, alături de un un grup de activiști, inclusiv un cetățean german și un suedez.

Procurorul general al Turciei a cerut luni Curții să retrimite în arest cele 10 persoane aflate în custodie, în așteptarea procesului, în baza acuzațiilor de apartenență la o organizație teroristă.

"Procurorii turci au avut 12 zile pentru a constata că acești zece activiști sunt nevinovați. Decizia de a proceda astfel arată că adevărul și justiția au devenit străini total în Turcia", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International.

"Aceasta nu este o investigație legitimă, aceasta este o vânătoare de vrăjitoare motivată politic care arată un viitor înspăimântător pentru drepturile omului în Turcia", a mai spus Shetty, conform Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel