Reacția liderilor lumii față de conflictul Israel - Palestina

Comunitatea internațională rămâne divizată, în timp ce ofensiva israeliană în Fâșia Gaza continuă pentru a treia zi, iar militanții palestinieni lansează rachete  spre câteva orașe palestiniene.

Câteva dintre reacțiile liderilor lumii, adunate de Al Jazeera:

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki: "Nu este de așteptat ca o țară să rămână impasibilă în timp ce o organizație teroristă lansează atacuri cu rachete în acea țară, cu impact asupra civililor inocenți".

Liga Arabă: Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al Arabi, a cerut o reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru "a adopta măsuri care să oprească agresiunea Israelului împotriva Fâșiei Gaza".

Merkel rupe tăcerea în cazul conflictului Israel - Palestina

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a spus că atacurile cu rachete lansate de Gaza sunt "inacceptabile" și a îndemnat Israelul să dea dovadă de reținere. "Condamn numărul ridicat al vieților de civili pierdute în Gaza".

Iran: "Țările vestice și suporterii Sionismului trebuie să adopte o poziție fermă pentru a preveni catastrofa umanitară din Palestina", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

Marea Britanie: "Condamn ferm atacurile lansate de Hamas împotriva civililor israelieni și subliniez dreptul Israelului de a se apăra" - premierul David Cameron.

Venezuela: "Guvernul Venezuelei condamnă viguros răspunsul militar nedrept și disproporționat al ilegalului stat israelian împotriva eroicului popor palestinian" - președintele Nicolas Maduro.

Egipt: "Egipt condamnă aceste ostilitățile, care au condus la uciderea și rănirea a zeci de palestinieni", a spus ministrul de Externe, care a cerut ca Israelul să înceteze "pedeapsa colectivă".

Puterea militară a Israelului, în cifre. Ce armată are Netanyahu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel