Urmărește emisiunea live


Reabilitare termică, Piatra-Neamț. Instituții vizate: școli, spitale, cămine

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a semnat, miercuri, la Piatra-Neamţ, contracte de finanţări de peste 6 milioane de euro pentru reabilitarea termică a mai multor obiective din regiune.

Astfel, Spitalul Orăşenesc din Comăneşti, Şcoala "George Enescu" din Moineşti, Şcoala "Ioan Ciurea" şi Internatul Colegiului Tehnic "Mihai Băcescu" din Fălticeni, Centrul Social pentru Educaţie Incluzivă "Elisabeta Polihroniade" din Vaslui vor beneficia de fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (REGIO), Prioritatea de investiţii - 3.1 B - Sprijinirea eficienţei energetice în clădirile publice.

La Vaslui, CSEI "Elisabeta Polihroniade" va beneficia de o investiţie de 495.548 Euro, adică 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului, durata proiectului fiind de 48 luni. Condiţiile de confort termic create prin proiect vor avea un impact direct asupra celor 166 de elevi ai centrului, majoritatea provenind din familii defavorizate, şi a celor 126 de angajaţi din cadrul instituţiei, conducând la o mai bună calitate a actului educaţional şi de recuperare oferit copiilor, precum şi la asigurarea unui mediu favorabil angajaţilor şcolii.

La Fălticeni, va fi reabilitată termic Şcoala Gimnazială "Ioan Ciurea" printr-un proiect cu o durată de implementare de 36 de luni şi o finanţare de 615.217 euro şi reprezintă 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului.

Tot la Fălticeni va fi reabilitat termic căminul Colegiului "Mihai Băcescu" cu o finanţare de 356.096 euro.

În municipiul Moineşti vor fi reabilitate mai multe clădiri ale Şcolii "George Enescu" printr-un proiect cu o durată de 74 de luni şi o finanţare de 698.271 euro.

Spitalul orăşenesc din Comăneşti - Bacău beneficiază de o finanţare de 3.866.679 euro pentru reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 68% şi îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirii, în vederea obţinerii unei economii anuale de energie de 53,73 % din consumul iniţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel