Lucrări cale ferată de mare viteză Curtici-Simeria. Răzvan Cuc: Subcontractorii români trebuie plătiţi la timp

Razvan Cuc
Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Deva, pe şantierul căii ferate de mare viteză Curtici-Simeria, că a cerut antreprenorilor de pe lotul 3, să-şi achite obligaţiile de plată către subcontractorii români în termen de o săptămână, având în vedere faptul că a primit foarte multe sesizări că aceştia nu şi-au luat banii pentru munca prestată.

"Am primit foarte multe sesizări legate de acest lot, de la mai mulţi antreprenori români care au efectuat lucrări şi nu şi-au primit plata la timp, în condiţiile în care toate plăţile pe lotul 3 sunt efectuate la zi de către beneficiar. (...) Le-am spus antreprenorilor că nu voi tolera - aşa cum am spus de la preluarea mandatului, ca firmele româneşti să ajungă în pragul insolvenţei din cauza neplăţilor facturilor către aceştia, pentru munca pe care o prestează", a spus ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a arătat că a avut vineri o întâlnire comună cu antreprenorii spanioli şi italieni şi cu subcontractorii români, prilej cu care au fost trecute în revistă toate plăţile pe care statul român le-a făcut către beneficiari de la începutul lucrărilor, în 2017, relatează Agerpres.

"Le-am dat un termen limită"



"Valoarea plăţilor făcute a fost de 700 de milioane de lei, până în acest moment, către asocierea dintre cele două firme de pe lotul 3, şi facturi pe care ar trebui să le plătească subcontractorilor în valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei. Deci, un nimic, raportat la ce a plătit statul român. Dar pentru firmele româneşti sunt sume de care au nevoie ca să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. Le-am dat un termen limită. Le-am spus că dacă până vinerea viitoare nu-şi reglează conturile cu firmele româneşti pentru ce au prestat, voi începe să aplic şi eu clauzele contractuale foarte drastic", a arătat ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de pe lotul 3 al căii ferate de mare viteză, progresul fizic al acestora este de 22%, ministrul apreciind că acestea ar trebui accelerate pentru a putea fi respectat termenul de finalizare stabilit în decembrie 2020. Lotul 3 măsoară 40 de kilometri, iar valoarea contractului se ridică la 2,6 miliarde lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel