EXCLUSIV  Antreprenorii români. Răzvan Cuc: Nu îmi amintesc să fi făcut ceva guvernul meu pentru ei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat,în cadrul evenimentului "Upgrade România - Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României”, organizat de DCMedia Group, despre situația antreprenorilor care nu plătesc firmele româneşti.

"Văd că e o mare patima pe antreprenorii romani. Dar ce facem pentru ei? Ce au făcut până acum toate guvernele pentru ei? Că nu îmi amintesc să fi făcut ceva guvernul meu, al domnului Iohannis pentru ei. Îmi amintesc că n-au lansat proiecte, că nu au semnat niciun act la CNAIR cinci luni, nu s-au plătit firmele româneşti (...). În trecut, firmele noastre mari au dispărut şi au venit firmele know how, au venit cu laptopuri, cu mape şi cu firme de avocaţi. Dar cu cine construiesc? Că nu au venit şi cu utilaje şi cu forţă de muncă. Au venit şi au subcontractat în România şi au uitat să plătească firmele alea care lucrează pentru ei, antreprenorii ăia mici români pe care noi vrem să-i dezvoltăm și să-i calificăm la proiectele de infrastructuraă din România", a declarat Răzvan Cuc.

"Avocaţi şi oameni care să se urce pe mesaje sunt mulţi"

"Ce am făcut pentru subcontractorii românii... În prima fază, când mă duceam pe şantiere, îi chemam şi pe ei şi îi puneam la masă cu antreprenorul, cu facturile plătite către antreprenor, către asocierea aia cu experienţa multă care a venit în România şi s-a calificat, şi cu facturile subcontractorilor. "Băi băieţi, voi aţi primit 50 de milioane, trebuie să le plătiți la băieţii ăştia 7 milioane. De ce nu le-aţi plătit?". Avocaţi şi oameni care să se urce pe mesaje sunt mulţi, dar care să facă ceva sunt foarte puţini. Şi ce să vedeţi? M-am trezit cu plângere penală. "Domnule cum faci tu aşa ceva?". Păi, cum să nu fac? E mediul economic din România, asta trebuie să fac. Şi atunci am creat pe sitel-ul ministerului "Linia Constructorului Român", unde toţi subcontractorii nedeclaraţi care lucrează pentru firmele străine se înregistrează, depun facturile şi am un cadru transparent să vă pot pune la masă cu antreprenorii care nu plătesc firmele româneşti", a declarat Răzvan Cuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel