Urmărește emisiunea live


Răzvan Cuc: Autostrada Sudului și podul spre Bulgaria vor fi realizate

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, participa la Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Iasi
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, participa la Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Iasi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus, duminică, la conferința de alegeri a PSD Teleorman, că obiectivele de infrastructură prioritare pentru acest județ, Autostrada Sudului și podul peste Dunăre de la Zimnicea, vor fi realizate și că s-au făcut pași importanți în acest sens.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus, duminică, la conferința de alegeri a PSD Teleorman, că obiectivele de infrastructură prioritare ale județului, Autostrada Sudului și podul peste Dunăre de la Zimnicea, vor fi realizate.

„Primul lucru și cel mai important este Autostrada Sudului. Suntem într-un stadiu avansat, din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa județul Teleorman. Și să văd eu că vine cineva să ne spună spună că nu este necesară o autostradă pe sud și o să-l invit să vină pe DN 6, și să mergem și în cursul dimineții și al după-amiezii, să vadă exact ce înseamnă trafic și cât de importantă e autostrada”, a declarat Răzvan Cuc, care a precizat că proiectul va fi realizat în parteneriat public-privat, ceea ce va duce la urgentarea lucrărilor.

„A fost scos la licitație studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârșitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în Guvern, după care în luna septembrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Pod peste Dunăre, la Zimnicea 

Cel de-al doilea proiect prioritar pentru județ este, în opinia lui Răzvan Cuc, podul peste Dunăre de la Zimnicea-Svishtov.

„Un alt proiect deosebit de important, care se va face, este podul peste Dunăre Zimnicea și Svishtov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv, am avut discuții cu bulgarii despre acest obiectiv, s-a intrat cu memorandum în Guvern. A urmat o perioadă practic de negociere. (...) Am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte genereale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României și Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod”, a precizat Răzvan Cuc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel