Urmărește emisiunea live


Răzgândeala lui Iohannis amână referendumul. ”Politicienii nu sunt cetățeni ai României”

Deputatul PSD Sorin Bota subliniază că întrebarea pe care președintele Klaus Iohannis a trimis-o Parlamentului nu are sens, după cum recunoaște. 

În condițiile în care va formula altă întrebare, procesul trebuie reluat prin trimiterea ei în Parlament, susține PSD-istul. El mai subliniază că politicienii au fost condamnați și răspund pentru faptele lor în închisoare, iar dacă se încadrează în limitele acestei OUG pentru grațiere au acest drept ca orice alt cetățean român. Sorin Bota atrage atenția că în fața președintelui politicienii condamnați nu sunt cetățeni ai României. 

Pentru el, politicienii nu sunt cetățeni ai României

”După cum însuși președintele Iohannis a declarat, săptămâna trecută și inclusiv în zilele precedente, este de acord cu grațierea și conștientizează faptul că problema din penitenciare are mai multe soluții de rezolvare, prima dintre ele și singura pe termen scurt fiind grațierea. Presedintele spune, în schimb, că nu este de acord cu grațierea oamenilor politici, aceștia de fapt nefiind cetățeni ai României, în accepțiunea sa.” notează deputatul Sorin Bota.

[citeste si]

Social-democratul adaugă: ”Chiar dacă și ei au greșit și au fost condamanți, încadrându-se în grila de grațiere, președintele nu este de acord cu asta. Am mai aflat de la domnia sa ca nu e sigur de faptul că întrebarea pe care dorește să o adreseze la referendum este întrebarea pe care a trimis-o în Parlament. Și-a dat seama, pe semne, că a supune la referendum o problemă prevazută de Constituție și obligatorie de realizat este de fapt un nonsens, o chestiune prin care se supune la vot dacă dorim să respectăm Constituția sau nu, motiv pentru care domnia sa a spus că se mai gândește la textul întrebării.”

O nouă întrebare pentru referendum trebuie trimisă în Parlament

”Dacă președintele dorește să modifice textul întrebării, va trebui să îl retrimită la Parlament, iar textul ce la trimis acum este, de fapt, unul fără sens și nu are nici un rost să îl mai discutăm. Este bine, totuși, că mai devreme sau mai târziu, președintele conștientizează că anumite lucruri, dincolo de politică, trebuie facute în țara aceasta și sunt probleme amânate la care azi trebuie să dăm un răspuns.” a conchis Sorin Bota. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel