Răzbunarea Germaniei prin Kovesi. Chirieac: Totul a pornit de la discuția telefonică Dăncilă-Merkel

Kovesi
Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, la rugămintea prezentatoarei România TV, Andreea Crețulescu, care este legătura dintre Laura Codruța Kovesi și binomul ruso-german și de ce crede acesta că Germania o susține pe fosta șefă DNA pentru funcția de procuror-general european.

”Totul a pornit de la convorbirea telefonică Merkel-Dăncilă, o convorbire telefonică făcută în virtutea faptului că România deține președinția rotativă. Pe scurt, Europa se teme de faptul că dacă se face și se face a doua conductă de gaz prin Marea Baltică, între Rusia și Germania, în acel moment, toată Europa Centrală și de Est este ocolită de Rusia. Până acum, conductele treceau pe pământ, prin Ucraina, prin Polonia. Acolo se pot întâmpla tot felul de lucruri și se vor întâmpla. Vedeți și alegerile de duminică din Republica Moldova”, a spus Bogdan Chirieac, prezent în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Analistul politic a continuat: Există o directivă a gazului. Statele din Europa Centrală și de Est, după vizita în Europa a președintelui Trump, și anume Polonia, preferă să importe gaz lichefiat din SUA, Statele Unite spunându-le așa: Noi avem gaz lichefiat. De ce nu luați de la noi gazul, de ce îl luați de la ruși? Noi vă apărăm și voi dați bani rușilor? Germania a ocolit să dea un răspuns direct, dar diplomatic s-a supărat foarte tare. Directiva gazului spune să nu faci Nord Stream 2. Și atunci doamna Merkel a sunat-o pe doamna Dăncilă, spunând că există un interes esențial pentru Germania și dacă există un interes esențial pentru Germania, el există și pentru Europa. Se pare că doamna Dăncilă, potrivit surselor diplomatice de la București, a spus că a ținut foarte bine, spre cinstea dânsei, cu punctul de vedere american. Americanii sunt îngrijorați de aceste chestiuni. Numai că seara, doamna Merkel a negociat cu domnul Macron și, în ciuda directivei gazului din Europa, se face această conductă.

Germania, cel mai important exportator de gaz din Europa

Pe de o parte, Germania devine cel mai mare exportator de gaz din Europa. Deci, eu, Ungaria, sau eu, Polonia, trebuie să iau gazul din Germania, la prețul pe care mi-l dă Germania, nu din Rusia. De aceea Ungaria este înnebunită să înceapă exploatările de gaz din Marea Neagră, dar nu ni se adresează nouă, ci companiilor care exploatează gazul de la noi din pământ, din marea lăsată de strămoșii noștri.

Ce se întâmplă? Eu evaluez că războiul româno - român, acest experiment care s-a desfășurat la noi și care a mers numai în România, cu DNA-ul și distrugerea unei țări întregi, a fost refuzat și am declarațiile oficiale din Bulgaria. Borisov a spus așa: Noi nu facem DNA, românii să facă, noi nu avem corupție, ei au. Știți că în Bulgaria este crimă organizată, te împușcă pe stradă. Aveți declarația de acum trei ani a lui Viktor Orban, care a spus: Refuz să transform Ungaria în România. Nu au acceptat. Experimentul nu a putut fi transferat decât în Republica Moldova, dar știți ce au făcut cu el? L-au arestat pe Sturza, adica fix jocul rușilor. Și atunci mă gândesc, domne, cine are interesul să prăbușească o țară la granița de Est a lumii occidentale?

Ce se întâmplă?

Doamna Kovesi este intens controversată, de o forță deosebită, am văzut-o la Bruxelles. Ce face Germania? Ți-o ia pe doamna Kovesi, ți-o pune procuror general european pentru a crea o presiune suplimentară, crede doamna Merkel în acest moment, asupra statelor din Europa Centrală și de Est. Doamna Kovesi a dovedit, pe întreg parcursul profesional, că nu a făcut niciodată un dosar penal unei companii străine. Refuz să cred că numai românii sunt corupți în România. Nicio corporație străină nu a săvârșit un act de corupție aici? Iertați-mă, dar nu pot să cred asta. (...)

De ce îi spun binomul germano-rus? Nu poți să îmi spui că aplici sancțiuni Rusiei în condiția în care tu faci afaceri cu 100 de miliarde cu Rusia într-un domeniu cum este energia, care este lumina ochilor”

Vezi și: Kovesi, susținută de binomul germano-rus. Chirieac, explicație: Mă înspăimântă ce vrea să facă Germania!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel