EXCLUSIV  Războiul româno-român. Basham: E singura șansă de salvare a României

Consultantul american Patrick Basham, președintele Democracy Institute, vorbește deschis despre războiul româno-român și abuzurile generate de lupta împotriva corupției din țara noastră.

Patrick Basham a studiat intens România fiind un fin cunoscător al situației din țara noastră. Consultantul american a fost întrebat cum poate România să pună capăt războiului româno-român, dar și arestărilor și spectacolului cătușelor menite să distrugă public o persoană care ulterior după ani este achitată și declarată nevinovată, dar nimănui nu îi va mai păsa.

Patrick Basham, despre războiul româno-român

„Trebuie să recunoaștem că dacă îi vom investiga, îi vom judeca și îi vom pedepsi pe toți cei din România care au fost implicaţi în acte de corupție, aș sugera că va trebui să construiți mai multe închisori.

Sigur, trebuie că spunem că nu a fost o problemă mică (n.r. - corupția), cu toții știm că a fost o problemă mare, știm că încă este o problemă. Dar trebuie să ne eliberăm și să fim dispuși să mergem mai departe. Știu că asta nu sună foarte satisfăcător dacă protestați pentru justiție sau ați fost direct afectați de ea.

Dar, ca societate, ca sistem politic, ca țară, cred că România, precum și alte state ca ea, trebuie să treacă peste într-un anumit moment, pentru că dacă faceţi ceea ce sugerez, cred că terminaţi și elimininaţi această politizare a acesui aspect (n.r. - lupta anticorupție). Așa veți lua instrumentele, jucăriile și pârghiile pe care politicienii și alții le pot folosi doar ca o scuză pentru a-și persecuta adversarii politici, concurenții, oamenii de care nu le place din mass-media, şi aşa mai departe. Și dacă tranşaţi asta, atunci trebuie să vă concentrați asupra altor lucruri, lucrurile de care oamenii obișnuiți sunt cu adevărat preocupați”, a precizat Patrick Basham pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel