EXCLUSIV  Războiul Forței, ultima confruntare din societatea românească

Convocarea CSAT după gestul ”iresponsabil” al guvernului PSD este ultimul dintr-o serie de mesaje de forță transmise de președintele Iohannis:

”Demascarea” din ședința de guvern, chemarea la proteste de stradă, participarea la un miting neautorizat, discursul de Ziua Unirii, scrisoarea amintită mai sus, în care președintele critică intenția  premierului Sorin Grindeanu de a tăia din banii alocați ”domeniului securității naționale”, postările pe Facebook și câte altele.

În paralel, înregistrăm un val de proteste ale procurorilor și judecătorilor împotriva relaxării Codului Penal și a grațierii. Șeful Parchetului General nu s-a sfiit să catalogheze decizia drept penibilă. Șefa DNA a făcut un tur de forță în mass media pentru a explica de ce nu e bine să schimbe ceva în Justiție.

Pozițiile celor două tabere sunt bine precizate:

-Liviu Dragnea invocă grija pentru forța de muncă, salarii, pensii, drepturi și libertăți cetățenești.

-Klaus Iohannis apără SRI, SIE, DNA, luptă pentru securitatea națională, împotriva corupției și corupților.

Sondajele de opinie, indiferent ce casă de sondare le-a efectuat, arată că instituțiile securității naționale se află în topul încrederii, iar corupția  este respinsă de marea majoritate a românilor. Klaus Iohannis trebuie să fi urcat cel puțin la 60 de procente, cât avea DNA în sondaje, dacă nu chiar la 72%, cât avea Armata.

În aceste condiții, chiar dacă, prin OUG privind grațierea și amnistia, Liviu Dragnea ar scăpa de pușcărie, tot nu ar avea rost să se prezinte la alegerile prezidențiale. Singura sa șansă ar fi ca dl Iohannis și insituțiile sale de forță să nu poată să schimbe și Eurobarometrul, care arată că încrederea în Justiție s-a prăbușit, de  la 50 la 35 de procente, într-un an, ”din cauza presei”. Ori, asta n-o să se întâmple! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel