EXCLUSIV  Războiul castrărilor în PSD. Trei STRATEGII luate în calcul

Luni, Comitetul Executiv Național al PSD se reunește pentru tranșarea situației tensionate în care s-a ajuns în ultima perioadă. În acest moment, existră trei strategii care pot fi abordate de social-democrați. 

1. Decizia solomonică

Să li se dea dreptate atât lui Carmen Dan cât și premierului Mihai Tudose. Pe de-o parte se poate invoca faptul că ministrul Carmen Dan a procedat bine când a cerut demisia șefului IGPR, Bogdan Despescu, mai ales că opinia publică a cerut căderea unor capete importante. Pentru un acord și cu premierul Mihai Tudose PSD-ul poate susține că în urma anchetei s-a descoperit că a fost o decizie înțeleaptă, iar activitatea Poliției Române nu ar avea de suferit în contextul în care oricum nu s-a găsit un înlocuitor pentru Bogdan Despescu. De altfel, chiar și premierul Mihai Tudose a spus că în locul ministrului Carmen Dan și el i-ar fi cerut demisia șefului Poliției. 

1.1. Premierul acceptă situația

Dacă premierul acceptă situația, poate fi privită ca o înfrângere pentru el. Acest aspect îi poate tăia orice posibilitate de a mai aduce noi membri în gruparea Tudose, pentru că nimeni nu ar mai dori să se asocieze cu numele său dacă este pus la punct. Puterea lui se reduce, asemenea unei castrări.

1.2  Premierul nu acceptă și demisionează

Dacă demisionează, este un final pentru Mihai Tudose în PSD. El nu are o forță în partid și nici prea mulți care l-ar putea urma. Nici mandatul scurt de premier nu i-a oferit multe astfel de posibilități. Nu a reușit Victor Ponta să disloce forțe importante din PSD, iar din acest punct de vedere, Mihai Tudose nu ar avea nici o șansă să ducă la îndeplinire o astfel de strategie.

2. Să i se ceară demisia lui Carmen Dan 

Asta înseamnă că "gruparea" Dragnea a pierdut totul. Asta ar însemna "castrarea" lui Liviu Dragnea, iar în scurt timp ar putea pierde toată puterea în PSD. Ar putea rămâne doar cu o funcție de președinte mai degrabă onorifică, fără nici un fel de putere. Baronii iau și ei o parte din putere și va rămâne o chestiune de timp până va fi schimbat din funcție. 

3. Conservarea Status Quo-ului

Întărirea pozițiilor din prezent. Dragnea râmâne la partid, premierul râmâne să decidă la Palatul Victoria și se acordă timp pentru limpezirea apelor. Este o soluție susținută și de Codrin Ștefănescu, care a spus că partidul nu vrea să piardă guvernarea pentru anumite persoane. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel