Război Yemen: 68 de oameni uciși într-o singură zi

Un număr de 68 de civili au fost ucişi numai într-o singură zi în această săptămână în lovituri aeriene care au avut loc în Yemen, ţară răvăşită de război, a indicat joi într-un raport Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), relatează din Cairo agenţia DPA. 

Potrivit raportului, în loviturile aeriene care au avut loc marţi asupra unei pieţe populare din provincia Taiz (sud-vest), cel puţin 54 de civili, inclusiv opt copii, au fost ucişi şi alţi 42 - răniţi. 

De asemenea, tot marţi, în cursul unei lovituri aeriene care a avut loc asupra unei ferme din provincia Hodeida (vest), au fost ucişi 14 civili, toţi membri ai aceleiaşi familii, de afirmă în raport. 

Arabia Saudită conduce de peste doi ani o campanie aeriană în Yemen împotriva rebelilor şiiţi houthi, sprijiniţi de către Iran. 

Aceste incidente arată dispreţul total faţă de viaţa omului, pe care toate părţile (implicate în conflict), inclusiv Arabia Saudită, îl manifestă în continuare în acest război absurd, care nu duce decât la distrugerea ţării şi la suferinţe incomensurabile pentru populaţia sa, care este pedepsită în cadrul unei campanii militare inutile de ambele părţi, a afirmat coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, Jamie McGoldrick. 

Yemenul, una dintre cele mai sărace ţări arabe, este prinsă într-o luptă devastatoare pentru putere între guvernul susţinut de către saudiţi şi rebelii houthi. 

Conflictul s-a intensificat în martie 2015, când rebelii houthi au înaintat către Aden, capitala temporară a guvernului, determinând Arabia Saudită şi aliaţii săi să înceapă o campanie aeriană împotriva grupării şiite. 

Arabia Saudită se teme că rebelii îi vor oferi Iranului şiit, rivalul său din regiune, o poziţie strategică în Peninsula Arabică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel