Război Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis. Elena Cristian: Cine pierde

Elena Cristian, redactor-șef DC BUSINESS, a spus cine pierde în războiul Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă anunțase, miercuri seară, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională (CCR) pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului, în contextul în care președintele nu dăduse un răspuns în privința miniștrilor interimari porpuși de premier.

După acest moment, Klaus Iohannis a spus că respinge propunerile de miniştri interimari, în locul miniştrilor ALDE demisionari, şi a cerut premierului Dăncilă să solicite votul Parlamentului pentru restructurare.

Jurnalista Elena Cristian a comentat, la Realitatea TV, aceste subiecte.

”Suntem în precampanie electorală. Palatul Victoria și Palatul Cotroceni se ceartă, se acuză de diferite lucruri, dar dacă nu am fi fost în precampanie, nu s-ar fi întâmplat aceste lucruri. Pe de-o parte, miniștrii ALDE puteau să-și delege atribuțiile secretarilor de stat până la numirea unor interimari dacă le pasă foarte tare de ceea ce urma să se întâmple în ministerele care le-au păstorit. Mai departe, specialiștii spun că președintele trebuie să-i numească pe acești interimari.

Stau și mă întreb cine câștigă sau cine pierde

Cred că răspunsul este următorul: noi, românii, pierdem, iar ambele tabere câștigă, adică ambii candidați la prezidențiale, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Își radicalizează taberele. Pe de-o parte, susținătorii Vioricăi Dăncilă au zis: foarte bine, mergi la CCR! Pe de altă parte, susținătorii lui Klaus Iohannis au zis: foarte bine, nu numi interimarii! Dăncilă trebuie să vină în Parlament! Se trage de timp. Cel mai probabil, până la alegeri nu vom avea un nou Guvern”, a zis Elena Cristian, redactor-șef șef DC BUSINESS.

”Nu vom avea alegeri anticipate! (...) Se va aștepta decizia CCR. Președintele va citi motivarea. Dacă va fi în favoarea Vioricăi Dăncilă, va numi interimarii. Dacă nu va fi în favoarea premierului, Viorica Dăncilă va mai trage de timp cu mersul în Parlament”, conchis jurnalista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel