Urmărește emisiunea live


RĂZBOI Trump - Twitter. Casa Albă IESE la RAMPĂ cu mesajul președintelui

Donald Trump
Donald Trump

Ofensat de deciziile platformei Twitter, pe care el o utilizează cu asiduitate, preşedintele american a semnat joi un ordin executiv care vizează limitarea protecţiei juridice de care beneficiază reţelele de socializare cu scopul de a le reduce veleităţile în moderarea ştirilor false.

După câteva ore, el a transmis prin Twitter un mesaj despre confruntările de la Minneapolis după moartea unui afro-american, George Floyd, în cursul arestării sale de către poliţişti albi.

"Aceşti huligani (scris cu majusculă) dezonorează memoria lui George Floyd şi eu nu-i voi lăsa să facă asta. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că armata este pe deplin alături de el. Jafurile vor fi imediat primite cu gloanţe", a scris preşedintele american.

Twitter a reacţionat rapid, mascând acest text cu altul de avertisment, lăsându-l totuşi accesibil. Tweet-ul rămâne vizibil integral atunci când se face click pe mesaj. Reţeaua de socializare a făcut la fel vineri dimineaţă cu tweet-ul Casei Albe.

Unul dintre consilierii apropiaţi preşedintelui, Dan Scavino, care se ocupă în special de strategia sa pe reţelele de socializare, a făcut încă un pas în atacurile împotriva Twitter. "Twitter nu spune decât prostii, din ce în ce mai mulţi oameni încep să-şi dea seama", a scris el într-o postare.

Donald Trump, urmărit de peste 80 de milioane de persoane pe Twitter, a publicat acest mesaj care poate fi interpretat ca o incitare a forţelor de ordine să facă uz de arme, după incendierea unui comisariat din Minneapolis în cursul celei de-a treia nopţi de confruntări, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel