Război Siria: SUA, o nouă lovitură: Bombardament american

Aviația americană a atacat marți forțe pro-guvernamentale din Siria, sprijinite de Iran, care amenințau militarii SUA din sudul Siriei, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Este a doua lovitură a Statelor Unite împotriva combatanților respectivi, după cea din 18 mai, reamintește agenția.

Departamentul american al apărării a încercat să nu se implice în războiul civil din Siria și să își direcționeze loviturile împotriva luptătorilor Statului Islamic din Siria și Irak. Cu toate acestea, în ultimele zile, Pentagonul a avertizat de mai multe ori forțele care se grupau în apropierea unei garnizoane a forțelor speciale ale SUA și a milițiilor sprijinite de acestea, la sud de orașul Tanf. Zona respectivă de atenuare a conflictului fusese convenită cu Rusia, aliata președintelui sirian Bashar al-Assad, care este sprijinit și de Iran și de miliții șiite.

"În ciuda avertismentelor anterioare, forțele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate și peste 60 de soldați", a comunicat coaliția condusă de SUA. Aceeași sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviația americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană și a avariat tancul.

"Coaliția nu dorește să lupte împotriva regimului sirian sau a forțelor pro-regim, dar este gata în continuare să se apere dacă forțele pro-regim refuză să evacueze zona de atenuare a conflictului.. Coaliția face apel la toate părțile din sudul Siriei să își concentreze eforturile asupra înfrângerii ISIS (Statul Islamic — n. red.), care este inamicul nostru comun și cea mai mare amenințare la adresa păcii și securității în regiune și în lume", se arată în comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel