Război Siria. Putin, anunț important

Președintele rus, Vladimir Putin, a estimat că preluarea controlului orașului Alep în totalitate de către armata siriană reprezintă ''un pas important'' către soluționarea conflictului din Siria.

Eliberarea Alepului de elemente radicale este un pas foarte important către normalizarea completă (a situației) în Siria și, sper, în regiune în ansamblu, a declarat Putin, citat de agențiile ruse de presă, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

Această operațiune (de cucerire a Alepului) s-a încheiat, îndeosebi în faza sa finală și pentru chestiunile umanitare, cu participarea și influența directă, ca să nu spunem decisivă, a soldaților noștri, a adăugat Putin.

Trebuie să facem tot ce se poate pentru ca luptele să înceteze pe tot teritoriul sirian. În orice caz, aceasta este ceea ce noi căutăm să obținem, a mai spus președintele rus.

Regimul sirian a anunțat joi că a preluat controlul total al Alepului, al doilea oraș ca mărime al Siriei, obținând cea mai mare victorie a sa împotriva rebelilor de la începutul războiului, în 2011, fiind posibilă grație sprijinului militar al aliaților săi, Rusia și Iran. Anunțul survine după o operațiune de evacuare a zeci de mii de civili și rebeli, conduși în teritoriul rebelilor din afara metropolei, scrie Agerpres.

Aproape de încheierea războiului

Potrivit Reuters, ministrul rus al apărării a afirmat la rândul său că evacuarea combatanților rebeli din Alep s-a încheiat, creând condițiile pentru un acord de încetare a focului în Siria.

În opinia mea, suntem foarte aproape de încheierea unui acord privind un armistițiu complet pe teritoriul Siriei, a declarat Șoigu.

Șapte coridoare umanitare au fost create, prin care au fost evacuate aproape 110.000 de persoane și 9.000 de combatanți au depus armele. O mare parte dintre ei au fost amnistiați, a mai spus Șoigu, potrivit AFP, evocând operațiuni de evacuare în care au fost implicate forțele ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel