Război Siria. Merkel: Europa ar trebui să facă mai mult

angela merkel
angela merkel

Europa trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt războiului din Siria, este de părere cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a făcut declarația la primirea unui premiu din partea călugărilor franciscani în oraşul italian Assisi, locul de naştere al Sfântului Francisc, potrivit Reuters.

În discursul de primire a premiului numit 'Lampa Păcii', Angela Merkel a spus că războiul din Siria este "una din cele mai mari tragedii umanitare a vremurilor noastre" şi că politicienii trebuie să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt conflictului.

"Acest conflict a devenit un conflict al intereselor regionale, un conflict al religiilor - şi de aceea premiul de astăzi îmi aminteşte mie şi multor altor lideri europeni că ar trebui să ne implicăm mai mult pentru rezolvarea acestui conflict", a mai declarat ea.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie de monitorizare a războiului, cu sediul în Marea Britanie, peste o jumătate de milioane de persoane au fost ucise în Siria de la izbucnirea războiului în urmă cu şapte ani. Aproximativ 85% dintre persoanele decedate au fost civili ucişi de forţele guvernului sirian şi ale aliaţilor acestuia, conform OSDO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel