Război Siria. Erdogan, apel către toate părțile implicate

Tudor Curtifan / 16 dec 2016 / 20:34

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a chemat toate părțile la respectarea acordului de încetare a focului la Alep pentru a permite continuarea evacuării cartierelor din estul acestui mare oraș aflat în nordul Siriei.

"Cer tuturor părților și comunității internaționale să respecte acordul de armistițiu și să susțină punerea în practică a procesului de evacuare", a scris Erdogan, într-o serie de mesaje pe contul său de Twitter.

"Armistițiul negociat de Turcia la Alep și continuarea evacuărilor sunt ultima speranță care le rămâne celor nevinovați", a adăugat el.

Evacuarea estului Alepului face parte dintr-un acord de încetare a focului, negociat de Moscova și Ankara, și intrat în vigoare joi după eșecul unei prime tentative cu o zi înainte. Acțiunea a fost totuși suspendată vineri de regimul sirian care acuză opoziția de a nu fi respectat termenii acordului.

Declanșată joi, operațiunea de evacuare ar urma să dureze mai multe zile și, odată terminată, ar permite regimului să proclame recucerirea totală a celui de-al doilea oraș al Siriei și astfel să înregistreze cea mai importantă victorie a sa în acest conflict care durează din 2011, scrie Agerpres.

"Poporul din Alep nu este singur", a scris de asemenea Erdogan. "Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru salvarea de vieți inocente", a mai promis acesta.

[citeste si]