CEx PSD. Pieleanu: Tudose a spus că DEMISIONEAZĂ

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu este sigur că în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD se va cere demisia premierului, amintind totodată și momentul în care Mihai Tudose a spus în cadrul CEx, că va demisiona daca partidul i-o va cere. Sociologul spune că problema ar putea fi reprezentată de posibilul refuz al președintelui Iohannis de a accepta noua nominalizare a Partidului Social Democrat pentru funcția de premier, aspect contrazis de Mugur Ciuvică. 

"Mihai Tudose s-a angajat în fața Comitetului Executiv al PSD că dacă partidul îi cere, el își va da demisia. Este un gest de onoare," a spus Marius Pieleanu. 

Pieleanu spune că un membru al Comitetului Executiv Național al PSD îi va cere demisia, iar votul va fi pentru debarcarea premierului Tudose. Problema nu va fi plecarea, ci noua nominalizare pentru funcția de premier. De asemenea o altă problemă va fi dacă președintele Klaus Iohannis va accepta această nouă nominalizare din partea Partidului Social Democrat. 

Mugur Ciuvică l-a contrazis pe Marius Pieleanu. El a spus că președintele nu poate nominaliza chiar pe cine dorește el, fiind o chestiune impusă de fostul președinte Traian Băsescu, deși în Constituție este specificat altceva.

"Va fi un vot în Parlament, iar apoi totul se va decide la Curtea Constituțională," a spus Mugur Ciuvică.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel