Război la TVR. Liviu Brătescu, acuze grave la adresa Doinei Gradea: TVR a ajuns organ de propagandă. Abuz fără seamăn

TVR
TVR

Conducerea TVR a reacţionat, după ce liberalul Liviu Brătescu, membru în CA al TVR, a criticat conducerea postului naţional pentru programul din ziua moţiunii de cenzură. Liviu Brătescu declara că TVR a ajuns "organ de propagandă al PSD". 

„Doar în dictaturi se mai întâmplă ca atunci când au loc schimbări politice importante sau demonstrații de amploare televiziunea de stat să difuzeze cântece patriotice sau muzică populară. TVR-ul, sub Doina Gradea, a ajuns, din păcate, un organ de propagandă al PSD-ului și și-a ratat misiunea publică!", a declarat Liviu Brătescu.

Conducerea TVR, reacţie

"Poziţie PDG al TVR, Doina Gradea

Ca urmare a articolelor apărute în mediul online, generate de declaraţii domnului Liviu Brătescu, membru al Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, vă transmitem mai jos poziţia doamnei Doina Gradea, Preşedinte – Director General al SRTv:

· Domnul Brătescu face parte din Consiliul de Administraţie al SRTv din partea PNL al cărui membru este, având şi o funcţie de conducere în cadrul partidului. Este evident că domnul Brătescu face declaraţii politice în sprijinul partidului pe care îl reprezintă şi nu pentru susţinerea SRTv. De nenumărate ori, în şedinţele Consiliului de Administraţie, dl. Brătescu a indicat managementului SRTv ce emisiuni să facă, unde să le programeze în grilă, fapte extrem de grave, care constituie imixtiune în politica editorială a SRTv. Chiar în ultima şedinţă, dl. Brătescu indica managerului de Resurse Umane şi ce angajări să facă în SRTv. Dovadă sunt stenogramele şedinţelor şi înregistările acestora.

· Îi aduc aminte dlui. Brătescu că a votat, alături de ceilalţi colegi din CA, ca TVR1 să devină un canal generalist, TVR2 - orientat spre familie, educaţie, tradiţie, TVR3 - regional şi de cultură. În spiritul acestei hotărâri a CA, politica editorială a canalelor SRTv este una adecvată.

· Decizia privind politica editorială şi reflectarea moţiunii de cenzură în grila SRTv a aparţinut INTEGRAL managementului Direcţiei Ştiri, canalelor TVR1, TVR2 şi Direcţiei Programe. De altfel, în ziua dezbaterii moţiunii, TVR1 şi TVR2 au avut permanent intervenţii din Parlamentul României, cu ediţii speciale ale Ştirilor TVR, cu invitaţi în Parlament şi în studioul Ştirilor TVR.

· Ceea ce acuză dl. Brătescu nu s-a întâmplat nici măcar o secundă, dar ceea ce rezultă este că doreşte exact contrariul, politizarea deciziei editoriale.

· Precizez că nu sunt şi nu am fost vreodată membru al vreunui partid politic şi că nu voi intra niciodată în dezbateri şi polemici care au în spate interese politice care nu au făcut decât foarte mult rău Societăţii Române de Televiziune. Dar voi acţiona mereu, împreună cu colegii mei, să apăr interesul televiziunii publice şi continuarea procesului de depolitizare a acesteia. Politizarea managementului TVR, din trecut, este o certitudine. Rezultatele au fost dezastruoase: datorii imense, blocaje financiare, lipsa totală a investiţiilor şi, lucrul cel mai grav, dezinteresul TOTAL al conducerii faţă de resursa umană, de profesioniştii din TVR, ale căror drepturi au fost încălcate. Da, avem şi dovada activităţii din ultimii doi ani: zero datorii, cele mai mari investiţii făcute vreodată în TVR, profit net înregistrat anul trecut, respectarea tuturor drepturilor angajaţilor ce decurg din Contractul Colectiv de Muncă şi multe altele", se arată într-un comunicat al TVR. 

Acuzaţii dure ale liberalului Brătescu 

"Una dintre aceste „scăpări" ce a provocat rumoare a fost prezența lui Liviu Dragnea alături de Petre Daea în cadrul emisiunii „Viața satului" în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. De această dată, opțiunea conducerii a fost aceea de a nu transmite dezbaterile privind unul dintre cele mai importante evenimente politice ale ultimilor ani, moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă în Parlamentul României.

O temă de o asemenea importanță a fost ignorată voit de către conducerea TVR. Subliniez, este vorba despre o temă de mare interes pentru societate, al cărei rezultat comportă multiple consecințe pentru cetățeni. Nu mai putem regăsi nici o urmă de profesionalism în deciziile arbitrare și politizate ale actualei conduceri. Prin această decizie, s-a lovit foarte grav în informarea cetățenilor, fiind încălcată chiar legea de funcționare a instituției", declara joi Liviu Brătescu, membru în CA al TVR.

Acuzaţiile au continuat, Brătescu acuzând TVR de un "abuz fără seamăn". 

„Este un abuz fără seamăn! Nici o formă de cenzură nu poate fi tolerată la TVR! Doina Gradea a reușit decredibilizarea instituției pe care o conduce. TVR nu și-a îndeplinit misiunea publică, de a informa fără părtinire întreaga populație. În situația dată, la fel cum PSD a pierdut guvernarea, se impune ca noua majoritate să schimbe radical conducerea televiziunii publice. Este nevoie ca această instituție să fie ferită de ingerințele politicului, este nevoie de profesioniști în fruntea sa și de responsabilitate în politica editorială", declară Liviu Brătescu, președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități a Partidului Național Liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel