Urmărește emisiunea live


Război între PSD şi PNL pe tema privatizării sănătăţii. Petre Florin Manole: Nu vom permite

Florin Manole
Florin Manole

Petre Florin Manole (PSD) a anunţat că social-democraţii se vor opune vehement proiectului de OUG pe care îl pregăteşte Guvernul pentru a permite acces deplin privaţilor din sănătate la programele naţionale. 

"Nu vom permite PNL să privatizeze sănătatea!

Proiectul de ordonanță a Guvernului care prevede ca furnizorii privați de servicii medicale să aibă acces deplin la programele naționale de sănătate, adică mai mult decât în prezent, când accesul acestora este limitat doar la acele servicii care excedează capacității spitalelor publice, pare făcut cu dedicație pentru unele interese private. Asta, evident, în ciuda interesului public și mai ales în ciuda celor care nu-și permit nici măcar o consultație la privat.", a scris social-democratul pe Facebook. 

"Ce vom avea? O selecţie naturală?"

"Această modificare nu va face decât să accentueze și mai tare decalajul dintre săraci și bogați. Or, sistemul de sănătate nu trebuie să fie condus după profit, ci după interesele bolnavilor.

Dacă este acceptată această modificare, atunci sistemul privat își poate permite să ceară o coplată, însă românii nu-și vor permite să o plătească. Și atunci ce vom avea? O selecție naturală? Din punctul meu de vedere statul trebuie să asigure absolut toate serviciile medicale, iar acolo unde sistemul privat ajută, lucrurile să fie transparente și gratuite pentru români, dacă se face cu fonduri din programele naționale.", a mai scris Petre Florin Manole. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel