Război în PSD. Ion Cristoiu: Tipic pesedist post-decembrist, o schimbă pe Dăncilă dar nu se schimbă nimic

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat strategia lui Klaus Iohannis privind PSD, dar şi mişcările de forţe care vor avea loc în perioada următoare în sânul PSD. 

"Pentru PSD sunt doi căi sigure. Una este păstrarea actualei conduceri şi, teoretic, nicio mare frâmântare, a doua este trecerea printr-o perioadă de cutremure din care poate sare un nou lider, o nouă conducere. Este foarte interesant că ce se întâmplă acum în PSD nu se poate întâmpla dacă nu facem trimitere la ce a zis Klaus Iohannis aseară. Observăm că nu a răsucit cuţitul în rana PSD, ci a spus că e un mare duşman în continuare. Asta e strategia lui Iohannis, mai ales dacă rămâne Viorica Dăncilă la conducerea PSD. Dar dacă aseară demisiona Viorica Dăncilă, această strategie pica şi era greu în continuare ca Iohannis şi PNL să spună că PSD mai este duşmanul", a spus Ion Cristoiu la România TV. 

Tipic pesedist post-decembrist

"Urmărind, astfel, confruntările din PSD la ora actuală, constat că grupările cer să plătească cineva cu capul, dar lipsesc din intervenţiile împotriva Vioricăi Dăncilă motivele fundamentale care să mă convingă că cei care vor să îi ia locul au ceva în plus. E un fel de tipic pesedist post-decembrist în care se adună cinci inşi, o înjunghie pe Dăncilă şi  nu se schimbă nimic. 

Viorica Dăncilă trebuia să demisioneze aseară, ca să fie începutul reconstrucţiei PSD-ului, pentru că un lider care îşi asumă eşecul dă startul unei noi imagini", a mai spus jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel