EXCLUSIV  Război în PSD Arad. Dorel Căprar, replică pentru Mihai Fifor: Sunt consternat. Caută alibi pentru a se retrage

Preşedintele PSD Arad, Dorel Gheorghe Căprar, i-a dat replica lui Mihai Fifor, care a lansat acuze dure la adresa conducerii organizaţiei judeţene. Căprar spune că Mihai Fifor poate fi bănuit de faptul că nu intenţionează, cu adevărat, să candideze la primăria Arad şi că miza ar fi, de fapt, alta. 

"Am citit ce a spus dl Fifor şi sunt consternat. Legat de ce spune dl Fifor că se aude prin oraş de anumite blaturi, anumite lucruri care nu ar fi conforme cu partidul nostru, vreau să îi spun dânsului că nu există vorbă de aşa ceva, pentru că în şedinţa organizaţiei municipale, dânsul a fost votat să fie candidatul nostru. Dânsul este într-un sondaj de opinie alături de alţi colegi ai noştri, dar noi am anticipat că ar fi cea mai bună variantă şi am votat în unanimitate. Probabil dânsul fuge de această candidatură. Eu am spus de mult lucrurile acestea şi i-am spus dânsului şi în faţă că nu va candida vreodată la Arad şi că vrea doar să ne inducă în eroare

Conferinţa de astăzi este statutar organizată. Noi ne supunem deciziilor CExN, am avut două şedinţe de CEX judeţean, şi conform art.42 organizaţiile politice au autonomie. Nu punem la îndoială faptul că colegii noştri de la Bucureşti au program şi sunt ocupaţi. Suntem într-un calendar în care nu ne prea putem permite să treacă timpul. În această conferinţă statutară vom alege atât organele de conducere cât şi echipa de campanie. Ne aşteaptă o luptă grea la locale şi, deşi sperăm să nu, probabil la anticipate.", a declarat Dorel Căprar în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Două tabere în PSD Arad

"De la începutul acestei lupte electorale, colegii mei, dl Fifor şi dl Tripa, au început cu tot felul de articole mizerabile. După care ne-au spus că doar 70 de oameni vor participa la conferinţă. După care au decis să facă invitaţii în nume propriu şi să inducă oameni în eroare. Au mai încercat, la ultimul CExN, să schimbe data din 7 în 8 februarie. S-a mai propus ceva acolo. Pentru că tensiunile se intensificau, le-am propus ca soluţie de avarie să îl numească pe deputatul Adrian Teodor preşedinte interimar la Arad, să mergem la locale, să câştigăm, apoi să facem alegeri ordinare şi să câştige cel mai bun. Era o idee şi a dlui Ciolacu, dar pe care nu a mai susţinut-o. Dl Paul Stănescu a spus 'la bătaie'. Ok, mergem la bătaie! Eu sunt fost sportiv de performanţă şi mereu mi-am respectat adversarul, şi pe cel pe care l-am învins şi pe cel care m-a învins. Se pare că acest respect nu mai există în organizaţie. 

Vom merge statutar până la capăt şi vom face ca toate lucrurile să iasă la iveală, dacă nu sunt conforme cu legea şi statutul.", a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad. 

"Mihai Fifor caută un alibi pentru a se retrage"

"Eu nu înţeleg de unde atâta încrâncenare şi condiţii. Adică dacă nu sunt preşedinte de organizaţie nu mai candidez la o competiţie locală? Şi eu am candidat la primăria Arad în 2008, am pierdut, care e problema? Nu am fost preşedinte de partid, dar am candidat. Nu înţeleg de ce este condiţionată una de alta. Strategia e clară de la început. Mihai Fifor vrea un alibi ca să iasă din această confruntare politică. Sperăm să îşi revină, dar se pare că nu îşi doreşte. Se pare că miza cea mai importantă este mandatul de preşedinte şi, probabil, un viitor mandat de parlamentar.  Altă explicaţie nu avem! Eu cred că dacă exista încredere şi dorinţă în această luptă, s-ar fi văzut din activităţile sale pe plan local şi judeţean.

Organizaţia municipală a fost ţinută într-un stand-by, adică interimatul dlui Tripa. Acest stand-by a durat mult timp, cam un an jumătate. După care am forţat şi am reuşit să îl votăm pe deputatul Teodor preşedinte interimar al organizaţiei municipale. S-a mai spus că noi, de la judeţ, vrem să îl susţinem pe dl Teodor la primărie. Dl Teodor şi-a exprimat dorinţa de a candida, dar când a venit dl Fifor cu aceeaşi intenţie s-a retras. Nu înţeleg de ce ne ascundem după deget! Dacă ne uităm în activitatea sa, nu se vede o activitate intensă cu atacuri la cei care conduc primăria, la fostul primar Falcă, la actualul primar. Cred că aceste situaţii de blat pe care le invocă i s-ar potrivi mai bine dânsului.", a completat Căprar. 

Conducerea PSD, ameninţată cu instanţa

După ce Eugen Teodorovici a afirmat că ar putea acţiona în instanţă conducerea interimară a partidului, şi Dorel Căprar anunţă că s-ar putea adresa judecătorilor, dacă statutul nu va fi respectat. 

"Astăzi este conferinţa, organizată statutar, vom face toate documentele conform legii, şi vor fi şi câteva surprize acolo. Conducerea partidului înseamnă Comitetul Executiv Naţional. Noi respectăm poziţiile dlui Ciolacu şi dlui Stănescu, dar ei doi nu pot semna o adresa care nu este conformă cu statutul. Din moment ce CExN a luat o decizie! Dacă decizia era luată în CExN conform statutului, ne supuneam. Noi am spus clar, ne facem conferinţa şi luni în CEX mă pot exclude. Facem totul legal şi ne găsim în instanţă.", a conchis Dorel Gheorghe Căprar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel