Război în Noua Republică pentru decapitarea partidului. Mihail Neamțu, reacție dură. "Situația e fără precedent"

Acuzații grave la conducerea Partidului Noua Republică. În vreme ce o parte din conducere denunță cenzura și practicile abuzive din partea echipei lui Mihail Neamțu, președintele Noua Republică acuză, într-o declarație pentru DC NEWS,  o situație fără precedent. 

Războiul se dă între Mihail Neamțu și prim-vicepreședintele Liviu-Ștefan Bârgăoanu, alături de vicepreședinții Adela Mîrza și Florin Drăgan. 

"Abuz intolerabil"

Prim-vicepreședintele Noua Republică acuză că data pentru Congresul Extraordinar  a fost stabilită pentru 28 iunie, printr-un "abuz intolerabil", pentru a "impune condiţii de desfăşurare a congresului în avantajul uneia dintre cele două echipe aflate în competiţie".

VEZI și: Neamțu, dezamăgit sentimental. "Simt că am fost alungat" 

"Organizarea congresului de către o filială angajată în competiţia internă ridică legitime semne de întrebare cu privire la corectitudinea alegerilor"

În comunicatul de presă, remis de contestatarii lui Mihail Neamțu, se mai reclamă că "organizarea congresului de către o filială angajată în competiţia internă ridică legitime semne de întrebare cu privire la corectitudinea alegerilor. La primul congres la care se anunţă o competiţie reală în Noua Republică, Mihail Neamţu vrea să mute alegerile pentru o nouă conducere în propria filială. Mai mult, opţiunea pentru Arad descurajează participarea delegaţilor din cauza distanţei considerabile, în condiţiile în care până acum au fost preferate locaţii centrale". În plus, ei acuză că au dorit să publice acest mesaj pe platforma online a partidului, însă le-a fost restricționat accesul după un manifest în care-și subliniau nemulțumirea față de rezultatele obținute la alegerile europarlamentare. 

"Facem un nou apel pentru o competiţie deschisă, corectă şi loială. Nu vom ezita să denunţăm orice abuzuri în organizarea alegerilor pentru o nouă conducere. Noua Republică trebuie să iasă întărită din competiţia internă!", au conchis contestatarii actualului președinte al Partidului Noua Republică. 

VEZI și: Mihail Neamțu, indignat de PMP, întreabă: Nu-i nivelul mult prea jos

Lovitură pentru Noua Republică, în noaptea alegerilor europarlamentare. "Situația e fără precedent"

Mihail Neamțu a răspuns acuzațiilor, pentru DC NEWS. El a spus: "Mai știți cum era când la școală corijentul vocifera batjocoritor la adresa premiantului? Așa se întâmplă în multe organizații. Deschiderea la dialog există chiar dacă, în noaptea alegerilor, un grup de aventurieri compus din membri și nemembri de Partid, poziționați în josul listei partidului (locul 21 la Brăila!), au confiscat site-ul partidului, fără acordul vreunui corp statutar. Situația e fără precedent, neavând acoperirea unei decizii luate de vreo majoritate în cadrul Președinției sau al Consiliului Național al Liderilor". 

"Frustrările electorale sunt firești"

Președintele Noua Republică a adăugat că "deschiderea la dialog se vede în acceptarea de către majoritatea Președinției pe care o conduc a unui Congres extraordinar cu mandatele pe masă. Democrația înseamnă dialog, nu spălarea rufelor în afară. Nu voi tolera subtilizarea parolelor unor pagini de Facebook și Internet și deciziile nestatutare ale unor aventurieri. În modesta ierarhie internă a partidului Noua Republică din mai 2014, reprezentanții filialelor județene cu scoruri dezastruoase fac zgomot și contestă filialele cu rezultate notabile (ele includ 17% pentru o localitate din județul Arad, bunăoară). Noi credem că oamenii care au muncit trebuie răsplătiți". 

Mihail Neamțu a conchis: "Frustrările electorale sunt firești, dar abuzul de limbaj și comportament online e inacceptabil. Dezbaterea despre viitorul proiectului e vie și se poartă mai departe în filiale. Cei mai buni vor duce proiectul mai departe!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel