Război în ALDE. Mircea Diaconu, reacţii: Mi-e greu să cred că e mai ruşinos să mă susţină pe mine

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de ALDE şi PRO România, a reacţionat cu privire la războiul intern din ALDE, provocat se pare de retragerea din cursa prezidenţială a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a retragerii de la guvernare. 

Mircea Diaconu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că nu crede că motivul plecării membrilor ALDE de partea PSD este susținerea pe care partidul lui Tăriceanu o oferă acestuia pentru alegerile prezidențiale. Acesta a declarat că niciun partid nu-i dictează acțiunile.

"Așa am văzut eu în viață că aproape toți cei care fac un lucru un pic mai altfel, caută scuze posibile și dacă am auzit eu că niște domni respectabili și doamne vor să muncească sau să rămână alături de PSD pentru că a apărut o susținere a lui Diaconu, mi-e greu să cred că e mai rușinos să-l susții pe Diaconu. Nu vreau să fac evaluări pe viața unui partid oricare ar fi el, eu nu fac parte din ALDE, dar dacă folosești argumentul ăsta ca să rămâi la guvernare, sau într-o linie de interes și de efort funcțional administrativ, ca să mă folosești ca argument, «rușinos că-l susții Diaconu», nu pot să cred treaba asta"

Susţinere şi din partea altor entităţi

Întrebat dacă se simte mai apropiat de ALDE sau de Pro România, Mircea Diaconu a declarat că "se simte apropiat de oricare om care vrea să-i fie alături" și a anunțat că va avea susținere din partea ONG-urilor, centralelor sindicale și din partea Partidului Neoliberal.

"Eu când am cerut sprijin am cerut și cer în continuare sprijin, de la tot felul de structuri asociate sau persoane fizice si mă bucur ori de câte ori cineva mă sprijină, nu-mi dictează, nu-mi schimbă genul de a face acastă ofertă cetățenilor, stilul nu mi-l schimbă nimeni, eu decid toate lucurile astea, însă am nevoie enormă de sprijin logisitic fiindcă fără asta la nivelul acestui demers nu se poate și în ordinea asta, în curând o să pot să anunț și un sprijin din partea unor centrale mari sindicale, ONG-uri din țară și din străinătate. În acest sens și-a mai anunțat un partid susținerea pentru mine, Partidul Neoliberal. Mă simt apropiat de oricare om care vrea să fie alături de mine", a mai declarat Diaconu.

Pe 26 august ALDE a stabilit ieșirea de la guvernare și formarea unei alianțe electorale cu Pro România în vederea susținerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențaile din luna noiembrie. Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul unor ldieri ai partidului printre care se numără Daniel Zamfir, Marian Cucșa și alți președinți de organizații județene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel