RĂZBOI Huawei - Zuckerman. Răspuns oficial

Compania chineză Huawei a răspuns oficial declarațiilor făcute de Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Compania chineză Huawei a răspuns oficial declarațiilor făcute de Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, printr-un comunicat.

Firma din China, prezentă în România de 18 ani, a fost luată la țintă de Ambasadorul SUA de la București, Adrian Zuckerman, care a făcut declarații controversate, acuzând Partidul Comunist Chinez că s-ar „folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măști de marca Huawei deghizate în donații"

Huawei se apără de declarațiile fără bază

Filiala românească a firmei chineze s-a apărat de acuzații, argumentând că relația dintre companie și țară a fost întotdeauna puternică, „la bine, dar mai ales la greu".

„Având un istoric al activității noastre în România de 18 ani, cu 2.300 de angajați competenți, bărbați și femei, considerăm că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate în perioada dificilă pe care o traversează România în aceste momente. În toate aceste decenii de muncă intensă răsplătită cu succese pe măsură, posibile în special datorită angajaților români, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de România și români, la bine dar mai ales la greu", a transmis compania chineză, printr-un comunicat.

Atacuri îndreptate unor lucruri bune

Compania Huawei a transmis că atacurile din senin ale Ambasadorului SUA în România sunt lipsite de bun simț, venind în contextul unei grave crize medicală mondială.

„Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajații Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România. Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte și contrare bunului simț", a adăugat Huawei.

„Prietenul la nevoie se cunoaște"

„Huawei România crede cu tărie că prietenul la nevoie se cunoaște. Susținem eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României și al cetățenilor săi în aceste vremuri tulburi și, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendențioase și declarații politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depășească provocările cu care se confruntă", a mai transmis compania.

Un ultim apel la solidaritate și la implicare

„Astăzi, suntem toți români și alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm și să aducem o contribuție pozitivă la mediul social și economic românesc", a încheiat filiala românească a companiei chineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel