Război EVZ-Banciu: Nu ți-ai făcut temele. Ai dat un fomfleu

Radu Banciu a criticat, joi seară, la B1 TV, ziarul "Evenimentul zilei", pentru faptul că știrea despre punerea Elenei Udrea sub control judiciar apare în pagina 14 a ediției de vineri. După acest episod, Simona Ionescu, redactor șef EVZ, i-a dat un răspuns dur lui Radu Banciu.

VEZI ȘI: Ciutacu, AVERTISMENT: Tocmai am câștigat un proces

"Hai să îi răspund lui Radu Banciu de ce n-am pus-o pe prima pagină pe Elena Udrea, că văd că dă indicații și acolo unde nu se pricepe, doar ca să insinueze că EVZ a protejat-o pe Elena Udrea! De ce și cum s-o protejeze? Nu a fost știrea azi pe toate posturile tv, pe site-ul evz.ro și pe alte site-uri de ziare? A fost, n-a ratat-o nimeni. Toate emisiunile de azi au tocat numai subiectul ăsta, până la saturație, cu opinii diverse, mai bune sau mai proste, mai corecte sau mai manipulatoare. A fost știrea zilei de joi.

Atunci, Radule, de ce era să fac eu frontul ziarului cu o știre veche de o zi, super comentată? Crezi tu că mai erau mulți interesați să cumpere ziarul de a doua zi? Eu n-am învățat asta la școala de presă. Iar tu, care răsfoiești seară de seară ziarele, ai fi putut observa că EVZ are aproape mereu pe prima pagină subiecte exclusive. De ce s-o dau pe Udrea și să nu arătăm cititorilor noștri ce am aflat despre Mafia medicamentelor, care se îmbogățea pe sănătatea pacienților diagnosticați cu cancer sau alte boli grave?

Tendențios, ai spus că am publicat știrea cu Elena Udrea în pagina 14. Hai să-ți explic și asta, ție și celor care te-au ascultat! Nu ți-ai făcut serios temele, adică nu te-ai uitat în ziar, că n-am pretenția să citești! Întreaga pagină 14 este dedicată subiectului Elena Udrea, iar pagina alăturată, 15, ca să nu te confuzez, cuprinde celelalte audieri de la DNA din cursul zilei de joi, tot cu multe informații. Din cauza asta, Radule, subiectele cu DNA și VIP-urile cercetate și-au găsit locul la mijlocul ziarului. Zici tu ca acolo nu se citește?! Îți amintești, de când lucrai la ProSport, că ziarul are o structură a paginilor? Asta-i meserie, Radu Banciu, nu fomfleuri de doi lei că EVZ a vrut să ascundă știrea cu Udrea pe care, iată, nu a ascuns-o decât de ochii tăi! Nu m-am supărat pe tine, ca să-ți răspund și la concluzia din finalul emisiunii, din simplul fapt că tu nu ai făcut niciodată un ziar ca să știi cum se construiește și care-s mecanismele alegerii subiectelor de prima pagină. Acelea care să-i incite pe cititori, să-i facă să cumpere ziarul pentru a afla altceva decât au văzut la televizor. Dar uite că ai deschis oportunitatea ca să afli! Te-am introdus și în lumea mea, așa cum eu intru în lumea ta seară de seară, fără să te compar cu Mircea Badea sau cu vreun titan al televiziunii. Critică EVZ, dar fă-o pe bune!", este răspunsul Simonei Ionescu publicat în EVZ.

Ce a zis Radu Banciu

"'Evenimentul zilei', ziar vertical, ziar fundamental, ziar excepțional, de cea mai mare calitate, așa apare mâine pe prima pagină! Nu este nicio știre despre Elena Udrea. În schimb, apare pe prima pagină Adriean Videanu. Știți unde se scrie despre Elena Udrea în 'Evenimentul zilei' de mâine, 30 ianuarie? În pagina 14! Un titlu sec: 'Elena Udrea, cercetată judiciar în Dosarul Microsoft'. Pagina 14!

Păi atunci până unde ține independența ta, mușchii tăi de mare jurnalist? Ce ziar quality este când Elena Udrea este audiată, nu arestată - s-a dus acasă, acum se uită la emisiune - tu nu scrii nimic? Nu se poate!", a spus Radu Banciu, în emisiunea sa de la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel