EXCLUSIV  Război Dragnea-Tudose. TAROM, pretextul unei confruntări cu trei obiective

Situația de la Tarom este doar un pretext pentru ca Tudose să-l elimine pe ministrul Răzvan Cuc de la Transporturi, au declarat surse din PSD pentru DCNews. În cazul în care strategia va reuși, următorul ministru vizat este Carmen Dan, de la Interne. Practic, este un atac al lui Mihai Tudose la echipa lui Liviu Dragnea din guvern, premierul vizând trei obiective.

Criticile lansate public, în ședință de guvern, de premierul Tudose aveau ca pretext pierderile Tarom. Este, însă, imposibil ca premierul să nu știe că situația TAROM nu i se poate imputa managerului interimar, Eugen Davidoiu. Dimpotrivă, acesta a echilibrat balanța companiei, a reușit să o aducă pe profit, a achiziționat două aeronave și a calmat relația cu sindicatele, care îl și susțin în disputa cu Executivul.

În realitate, atacul la Davidoiu îl vizează pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe care premierul vrea să-l schimbe. Și reproșurile directe lansate la adresa acestuia de premier sunt inventate (că nu a mers pe teren, că nu avansează proiectele de autostradă), dar prind foarte bine la marele public, dat fiind dezastrul din zona de infrastructură.

Dacă audiența poate fi păcălită de manevre de imagine, în partid se percepe clar lupta lui Mihai Tudose cu echipa lui Liviu Dragnea. Surse DCnews au confirmat obiectivele pe care le-ar avea premierul:

  1. încearcă o apropiere de Nicolae Bădălău, președintele executiv al PSD. Al doilea om din partid este nemulțumit de ascensiunea lui Răzvan Cuc, temându-se că acesta va prelua conducerea în organizația PSD Giurgiu, fieful lui Bădălău.
  2. încearcă să elibereze postul și să-și numească un apropiat la Transporturi.
  3. încearcă slăbiciunea lui Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel