Război Afganistan. Trump cere ajutorul Pakistanului

Preşedintele american Donald Trump a solicitat, printr-o scrisoare adresată premierului Imran Khan, sprijinul Pakistanului în negocierile de pace din Afganistan cu talibanii, a declarat luni ministrul pakistanez al informaţiilor, Fawad Chaudhry, pentru agenţia Reuters.

Trump vrea să pună capăt războiului purtat de 17 ani între forţele de securitate afgane şi talibani, care luptă pentru alungarea trupelor internaţionale şi instituirea legii islamice în ţară.

Oficiali americani fac presiuni de mai multă vreme asupra Pakistanului pentru ca acesta să-i convingă pe liderii talibanilor, despre care Washingtonul afirmă că au baza în această ţară, să se aşeze la masa negocierilor.

'Preşedintele Trump a scris o scrisoare. El a cerut cooperarea Pakistanului pentru a-i aduce pe talibani la negocieri', a declarat Chaudhry pentru Reuters.

Potrivit acestuia, Trump i-a declarat lui Khan că relaţia cu Pakistanul este foarte importantă pentru Statele Unite şi pentru găsirea unei soluţii la conflictul din Afganistan.

Ambasada americană la Islamabad nu a comentat deocamdată cu privire la scrisoare.

Săgeți către Pakistan

Luna trecută, preşedintele Trump a declarat, într-un interviu, că Pakistanul nu face 'absolut nimic' pentru Statele Unite în pofida asistenţei de miliarde de dolari oferite de Washington. Trump a mai afirmat că oficiali pakistanezi au ştiut locul în care se afla fostul lider al reţelei Al-Qaida, Osama bin Laden, înainte de uciderea acestuia de către un comando al forţelor speciale americane în 2011, la Abbottabad, în Pakistan.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a afirmat săptămâna trecută că a format o echipă de 12 persoane pentru negocierea unei păci cu talibanii, dar a prevenit că punerea în aplicare a oricărui acord va dura cel puţin cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel