Rating România. Darius Vâlcov: "Este ȘANTAJ. Informații scurse în 10 minute"

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Darius Vâlcov a făcut acuzaţii grave duminică seară, la Antena 3. Consilierul premierului Viorica Dăncilă susţine că agenţiile de rating au şantajat Guvernul.

"Pe comunicații avem patru actori. Orice înțelegere poate duce prețurile sus. În energie, la gaze, 95% e în mâna a doi producători. Piața de capital, fondurile de pensii, sistemul bancar. Avem un singur de acționar român la un fond de pensii, restul sunt străini. La bănci avem CEC și Eximbank, care au o cotă de piață de sub 10%. 

Guvernul nu a cedat. Și nici coaliția. Este posibil să pierdem foarte mult pe piața externă. Când acest lobby extraordinar de puternic vine și spune te coborâm puțin ca rating al țării, în momentul acela trebuie să fii dispus la dialog. Indirect sau direct este șantaj. În loc să fim toți uniți, noi ca români", a spus Darius Vâlcov la Antena 3. 

Totodată, Darius Vâlcov a spus că se scurg informații importante din Guvern, acuzând că marile companii au oameni peste tot. Vâlcov spune că o scurgere de informații a avut loc și în chestiunea cu ratingul României. 

"Vă spun de pe vremea când eram ministru de Finanțe. Instituțiile mari financiare aflau ce discutam cu echipa de conducere cam în 10 minute după ce terminam de scris pe tablă. Într-o țară ca România acest lucru s-a normalizat, în altă țară respectivele persoane ar fi fost puse sub acuzare. Acest lucru s-a întâmplat recent, în chestiunea aceasta cu ratingul," a spus Darius Vâlcov la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel