Rata șomajului în Germania. Cel mai redus nivel după 1990

Cea mai mare economie europeană prosperă, chiar dacă nu într-un ritm rapid.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a scăzut, în aprilie, mai puţin decât estimau economiştii, dar rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, semn că firmele din cea mai mare economie europeană fac faţă încetinirii de pe pieţele emergente, transmit DPA, Market Watch şi Bloomberg, preluate de Agerpres. 

Diferențe între Vest și Est

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat, vineri, că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât luna aceasta cu 7.000, până la cifra ajustată de 2,37 milioane de persoane. Numărul locurilor de muncă vacante a urcat la 784.000 în aprilie, cu 78.000 mai multe decât în perioada similară din 2017, datele sugerând că firmele nu reuşesc să găsească rapid noi angajaţi. În aprilie, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut cu 6.000 în vestul Germaniei şi cu 2.000 în estul ţării.

[citeste si]

S-au mărit și salariile

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut în aprilie la 5,3%. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,3% iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă luna aceasta cu 15.000. 
Economia Germaniei, orientată spre export, a beneficiat de pe urma redresării globale, anul trecut PIB-ul înregistrând cel mai rapid ritm de creştere din 2011. Aceste evoluţii au încurajat companiile să angajeze mai mult personal şi să majoreze salariile. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel