Rareș Bogdan, condiția ca să fie ministru de Interne. Bogdan Chirieac: PSD, situație dificilă

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a vorbit despre posibilitatea ca Rareș Bogdan să ajungă în funcția de ministru la Interne, despre condițiile pe care le pune acesta pentru intrarea în Guvern, dar și despre o majoritatea politică în Parlament.

Potrivit România TV, sunt negocieri intense pentru constituirea guvernamentală care să fie asumată de către Partidul Național Liberal și varianta ar fi fost ca Rareș Bogdan să obțină funcția de ministru de Internelor și portofoliul de vicepremier. Este o miză foarte mare deoarece Rareș Bogdan ocupă o funcție importantă în Parlamentul European, pentru că este și lider, la Bruxelles, prin urmare, nu ar renunța la acest post, dacă nu ar exista o majoritate stabilă pe care să se bazeze. Aceasta a fost și condiția pe care a pus-o pentru această negociere, pentru că nu a fost nimic stabilit până în prezent.

Întrebat ce opinie are despre faptul că Rareș Bogdan își dorește o alianță pentru o majoritate stabilă și cum vede această majoritate, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns, în direct, la România TV:

"Asta dorește și e greu de făcut în momentul acesta, fiindcă PSD-ul nu se poate alia cu PNL-ul. Eu cred că dacă țara îl cheamă, Rareș Bogdan se va întoarce de la Bruxelles, în funcția de viceprim-ministru și ministru de Interne. Însă, fără PSD e greu de făcut majoritatea, iar PSD își poate condiționa o eventuală susținere parlamentară, prin obligarea PNL-ului să semneze pactul pentru bunăstare sau, cine știe, să se angajeze public că nu vor tăia pensii și salarii. Majoritate stabilă nu ai cum să faci în Parlament, fiindcă PSD-ul e într-o situație dificilă acum, octombrie, noiembrie, decembrie. Din martie nu o să mai fie dificilă. După șase luni de guvernare PNL, vă asigur că PSD nu va mai fi într-o situație politică dificilă". 

Vezi și: The Artist Awards. Cine sunt câștigătorii și ce premii au obținut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel