Rareș Bogdan, candidat PNL la prezidențiale? Scenariu care dinamitează politica

Un posibil scenariu în care președintele Klaus Iohannis ar fi ales să devină noul președinte al Consiliului European în locul lui Donald Tusk ridică întrebarea candidatului dreptei.

În cazul în care Klaus Iohannis ar fi ales să îi ia locul lui Donald Tusk, așa cum indică jurnaliștii de la Financial Times, atunci la alegerile prezidențiale din România ar trebui să fie un alt candidat care să îl înlocuiască. Un asemenea scenariu al bulversa viața politică din România.

Rareș Bogdan, candidat la prezidențiale?

În aceste condiții există posibilitatea ca USR+ să aibă candidat propriu. Un potențial acord cu PNL prin care USR să sprijine candidatul PNL la prezidențiale iar liberalii să le ofere funcția de premier i-ar expune foarte mult pe cei de la USL+. Deținerea funcției de premier implică și riscul unui scenariul în care România ar avea o evoluție economică negativă. Un precedent este guvernul Cioloș. Ar fi însă o ecuație complicată între USR și PNL dacă va exista o alianță de tip USL.

În caz contrar, cu Iohannis președintele Consiliului European și fără o alianță cu USR+,  PNL va trebui să aibă un alt candidat. Ludovic Orban este considerat un politician din ”vechea gardă” și este vulnerabil la atacurile care etichetează ”vechea clasă politică” iar în aceste condiții pare posibilă o candidatură a lui Rareș Bogdan din partea PNL. Acesta ar avea mai multe șanse într-o confruntare cu Dacian Cioloș sau Dan Barna, ultimii doi venind cu argumentul că ei reprezintă o nouă clasă politică în comparație cu ”vechea gardă”. Acest scenariu ar ridica probleme și în PNL întrucât Rareș Bogdan ar fi un candidat care nu este președintele partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel