EXCLUSIV  Rareș Bogdan, AMENDAT usturător de CNA

La interviul de la DC News, Rareș Bogdan a vorbit despre Consiliul Național al Audiovizualului și despre amenzile pe care Realitatea TV le-a primit din cauza emisiunii sale.

"Nu am încredere nici în CNA, nici în DNA. CNA este o instituție dominată de politic. Unii dintre oamenii de acolo sunt de bună-credință, dar zona politică îi împinge în a face presiuni și în a tracasa realizatorii de dreapta, așa cum sunt eu. (...) Din 11 persoane de la CNA, avem 8 care sunt trup și suflet în majoritatea parlamentară și pot fi demiși oricând de către Parlament după modelul demiterii guvernatorului Deltei Dunării din urmă cu câteva zile", a zis Rareș Bogdan.

După ultima amendă dată de CNA, jurnalistul a spus că îi vine să se lase de presă. Întrebat când s-a simțit cel mai nedreptățit, Rareș Bogdan a zis: "În timpul guvernării Ponta, atunci când eram amendat la fiecare ședință CNA. Am acumulat amenzi în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Le-am contestat pe toate și am câștigat în instanță 60% dintre ele. (...) Am primit între 20 - 150 plângeri pe emisiune, iar mulți dintre cei care îmi făceau plângeri, de exemplu din Comisia de Cultură a Parlamentului, membrii PSD, unii dintre ei actuali miniștri, alții foști parlamentari trecuți la PRU, au recunoscut că nici măcar nu făceau acele plângeri. Biroul de presă al PSD făcea plângerile respective, iar ei le semnau.

Forța unui parlamentar pentru membrii CNA este foarte mare. Dacă sesizarea vine de la un simplu cetățean... e una. Atunci când vine de la un vicepreședinte de Comisie sau de la un parlamentar influent care are sigla PSD în spate, discutarea acelei spețe în ședința CNA este mult mai rapidă. În prezent, CNA nu mai este la fel de agresiv ca în epoca Ponta. În schimb, cred că în cotinuare membrii CNA fac gesturi de simpatie față de partidul majoritar și față de Guvern."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel