Raport MCV, protocoale secrete. Ioan Mircea Pașcu: S-a lucrat puternic...

Mircea Pascu
Mircea Pascu

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a declarat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 că, deși prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, știa problema protocoalelor secrete "s-a lucrat" pentru scoaterea temei din textul rezoluției despre statul de drept din România adoptată de Parlamentul European.   

"Răspunsul Comisiei Europene referitor la protocoale a fost că această entitate nu se poate pronunța pe funcționalitatea serviciilor secrete. Interferența serviciilor secrete în justiție și în actul politic este de competența Comisiei, dar despre acest lucru nu se spune nimic în rezoluție.

Eu m-am întâlnit cu Frans Timmermans înaintea aprobării rezoluției și a fost foarte deschis să înțeleagă tema aceasta a protocoalelor. Deci s-a lucrat puternic pe această chestiune care chiar și așa a răzbătut până la suprafață, dovadă este și votul prin care a fost scoasă", a spus Pașcu. 

Cum s-a votat

Parlamentul European a adoptat marţi rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă "profunda preocupare" a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel