RAPORT ACTIVITATE MP. Sorina Marcu, șefa CSM, semnal de alarmă la bilanţul Ministerului Public

ÎCCJ
ÎCCJ

Şefa CSM Simona Marcu avertizează asupra faptului că procurorii trebuie să verifice orice neregulă semnalată, indiferent de statutul juridic al reclamantului, făcând aluzie la scandalurile care au pus stăpânire pe lumea Justiţiei în ultima perioadă.

"Cifrele şi datele statistice prezentate, cât şi cele din anexe, dau deplina măsură a eficienţei unităţii de parchet. Anul 2017 a fost unul dificil şi plin de provocări. Noi, magistraţii, nu trăim într-un glob de sticlă, ci suntem oameni ai cetăţii, care avem misiunea de a aşeza societatea pe baze corecte. Există aşteptări uriaşe de la noi, magistraţii Ministerului Public au datoria de a clarifica aspectele cu care sunt investiţi cu profesionalism. 

Nu așteaptă perfecțiune

Indiferent de statutul juridic al celor care semnalează presupuse fapte penale, procurorii trebuie să îşi facă datoria. Opinia publică nu aşteaptă de la magistraţi perfecţiune, ci aşteaptă să ne asumăm erorile.

În anul Centenar aş dori să fac apel la un sentiment profund şi aş evoca, în context, răspunsul pe care un renumit profesor l-a dat când a fost întrebat cum se vor rezolva problemele unificării legislaţiei:  Prin studii aprofundate, dar mai ales prin patriotism", a declarat Simona Marcu, la bilanţul activităţii Ministerului Public pe anul 2017

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel