Urmărește emisiunea live


Raport 2019: Dacia, favorita românilor care cumpără mașini noi. Marca second-hand preferată de români

Un raport Autovit.ro a făcut analiza pieței auto de anul trecut, din România.

Românii au cumpărat 160.000 de mașini noi în 2019, fiind o creștere de 20% față de anul anterior, în timp ce tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern au depășit 600.000 de unități, conform Agerpres.

Datele vin de la Autovit.ro și arată că, pe lângă aceste mașini, 1.000 de mașini electrice au fost cumpărate de către români.

Noi recorduri în 2019

„Piața auto din România a înregistrat noi recorduri în 2019: tranzacțiile cu autoturisme noi au avut cel mai bun an din ultimii 11, reînmatriculările au avut cel mai bun an din istoria lor, iar importurile de mașini second-hand s-au păstrat constante. Piaţa mașinilor ecologice a înregistrat şi ea o creștere considerabilă a cotei de piaţă, ajungând la 3,8% din totalul parcului auto", se găsește în raport.

Dacia a înregistrat peste 30% din cota de piață a mașinilor noi. „Cel mai bun an din istoria pieței mașinilor noi a fost 2007, cu 312.000 de mașini înscrise în circulație", precizează Autovit.ro.

Volkswagen, 20% din tranzacțiile SH din import

„Volkswagen rămâne marca preferată, cu o cotă de peste 20% din tranzacțiile cu mașini second-hand din import", au mai transmis Autovit.ro.

Cel mai mare număr de anunțuri ale site-ului Autovit.ro au vizat vânzarea mașinilor cu preturi cuprinse în intervalul 5.000 - 10.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel