Rapid. Dan Tudorache începe demersurile pentru preluarea palmaresului

rapid baraj
rapid baraj

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat, luni, că a înfiinţat o comisie care să înceapă negocierile cu cei care deţin palmaresul clubului Rapid, în vederea preluării acestuia. 

Edilul a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că înfiinţarea comisiei a fost realizată în baza unei dispoziţii de primar, după ce Consiliul local al Sectorului 1 a respins un proiect de hotărâre în acest sens. El a subliniat, de asemenea, că iniţiativa a apărut în urma unor discuţii cu bucureşteni din zona Giuleşti, Bucureştii Noi, Chitila, care i-au adresat cererea de a revigora clubul sportiv care activează pe raza Sectorului 1 şi care a fost înfiinţat la Atelierele Griviţa. 

"Le-am explicat din capul locului: este o comisie, care are rolul de a discuta, de a intra în dialog. Oricum, investiţia pe care noi o facem şi în polo şi în handbal şi în judo şi în tenis - toate trec prin Consiliu. Deci, urmează să ajung cu fiecare investiţie în Consiliul Sectorului 1. Ei au considerat că este un proiect al primarului. (...) Consilierii USR şi PNL au motivat că au fost anunţaţi cu două zile înainte, dar le-am spus: 'Nu implică bani, în prima fază'. De ce mă grăbesc? Pentru că dacă tot dorim să le dăm o mână de ajutor, trebuie să o facem măcar în perioada verii, când este pauză competiţională. Deci trebuie să rezolvăm această problemă, până la sfârşitul lunii. Mi-au blocat acest proiect, dar întotdeauna găsim soluţii", a declarat el. 

Edilul a menţionat de asemenea că doreşte să pună la masa negocierilor toate entităţile care fac parte din clubul Rapid. Totodată, a vorbit şi cu preşedinta CS Rapid, Valentina Caciureac, despre cheltuielile anuale pe care le presupune întreţinerea clubului, fiind vorba de peste 1 milion de euro. 

Tudorache a anunţat că a discutat despre această intenţie atât cu premierul Mihai Tudose, cât şi cu primarul general, Gabriela Firea. 

"Am anunţat-o acum patru sau cinci zile de intenţia mea, mi se pare normal. Şi i-am şi spus de ce: Clubul Rapid a fost înfiinţat la Atelierele Griviţa în 1923 şi, din câte ştiu, Atelierele Griviţa sunt în continuare în Sectorul 1", a adăugat el. 

Primarul a declarat că a auzit că pentru palmares ar fi vehiculată suma de 200.000 de euro, dar apreciază că aceasta ar fi mult prea mare. El a subliniat că şi-ar dori ca pe viitor clubul să aibă echipă de copii şi de juniori. 

"Vreau ca un copil care doreşte să facă fotbal pe raza Sectorului 1 să vină la acea echipă. (...) Vreau ca acest club să funcţioneze şi să aibă performanţă în fotbal", a spus el. 

De asemenea, primarul şi-a exprimat nedumerirea legată de faptul că reprezentanţii opoziţiei nu au sprijinit proiectul pentru înfiinţarea comisiei de negociere. 

"Mi se pare penibil. Liderul de grup de la PNL să fie rapidist şi să voteze cum i-a dictat şeful lui de partid? Adică, unde-i inima? Unde-i creierul? Ei sunt aici trimişi nu să voteze cum le solicită liderul de la partid, ci cetăţeanul", a spus el. 

În condiţiile în care consilierii USR au anunţat vineri seara că au decis să nu mai voteze nicio iniţiativă care nu respectă termenul de înştiinţare de cinci zile dinaintea unei şedinţe ordinare de Consiliu local şi că primarul are posibilitatea să reintroducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe aceeaşi problemă, cu documentaţia necesară, Daniel Tudorache a replicat că acesta este un pretext. 

"Acesta e pretextul lor. E adevărat, era o urgenţă, a fost introdus pe ordinea suplimentară, dar ăsta e pretext", a susţinut edilul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel