Rânduri pentru Astrid

Muzeul Național al Literaturii Române invită la evenimentul de lansare a volumului Dianei Maria Mihailopol, „Rânduri pentru Astrid", apărut la Oscar Print Editură și Tipografie, miercuri 28 noiembrie 2018, ora 18.00, în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Cu participarea extraordinară a actriței Oana Pellea. Prezintă Loreta Popa, arată MNLR într-un comunicat.

Diana Maria Mihailopol s-a născut la 15 octombrie 1974 şi a vrut să fie mereu pe picioarele sale, drept urmare nu a ales meseria mamei (Rodica Mandache), actoria, şi nici arta tatălui (Aurel Mihailopol), fotografia. A devenit regizor, unul cu forţa extraordinară de a crea metafore. Acum câțiva ani, tot la Oscar Print, lansa volumul său de debut ,,Rugămintea unui măr", care pentru cei care o cunoșteau nu a reprezentat deloc o surpriză. Despre poeta Diana Maria Mihailopol, Clara Mărgineanu scria în Jurnalul Național: „A turnat în poezie o parte din viaţă, trăită acut, până la sânge şi ne-a arătat că versul nu este doar despre cuvinte şi rime, ci despre iubire, tumult, preaplin, îngenunchere şi zbor".

„În general, după ce a fost concepută o carte, cel care a scris-o simte nevoia să o dedice cuiva, negru pe alb, pentru ca gândul său către acea persoană sau către acel colectiv să echivaleze cu opera pe care scriitorul a făurit-o. Nu sunt rare nici cărțile ale căror dedicații sunt transmise mai departe, mult mai departe, celor care au plecat dincolo. O astfel de carte este și aceasta. Din dorința unui devotament răsărit din orgolii, dar și din grija organică a perioadelor demult trecute, am hotărât ca această carte să-i fie dedicată unui om de vârsta mea, din copilăria mea, o perioadă cu spațiu și timp care s-a petrecut în viața mea. Aceeași vârstă, același sex, aceleași capricii. Acum ea e dincolo, în lumea celor drepți, eu sunt aici, în lumea asta. Textele din această carte sunt scrise într-o vreme în care încă nu știam că Astrid nu mai aparține acestei lumi, iar dorința de a-i dedica acest volum, acest titlu, așadar, această dorință a planat deasupra sufletului și minții dintr-un imbold stângaci de a forța neuitarea", scrie Diana Maria Mihailopol pe coperta a IV-a a volumului ei de texte, ilustrat cu lucrările artiștilor fotografi Aurel Mihailopol (1928-1982) și Lucian Olteanu.

Imaginile cu Astrid Ilie sunt din arhiva personală a tatălui ei, Ilie Valentin, artist plastic din Noua Zeelandă, cunoscut sub numele de Valentin D'Angelo.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel