Ramona Mănescu, reuniune la nivel înalt la Helsinki. Agenda evenimentului

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, va participa săptămâna aceasta la o reuniune la nivel înalt la Helsinki. Evenimentul va debuta joi. 

Ministrul Ramona Mănescu va participa, în această săptămână, la reuniunea semestrială informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (Gymnich), găzduită la Helsinki de către Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, având ca temă principală ameninţările hibride.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, miercuri, Agerpres, reuniunea, care va avea loc joi şi vineri, va debuta cu un prânz de lucru comun ai miniştrilor de externe şi, respectiv, ai apărării din statele membre ale UE, care va avea ca temă principală de discuţie ameninţările hibride.

Agenda evenimentului

"Agenda va cuprinde şi alte subiecte de actualitate, precum Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Golf, sau regiunea Arctică. Cu aceeaşi ocazie, miniştrii de Externe europeni vor avea o sesiune comună cu partenerii din Balcanii de Vest, în care vor aborda cooperarea regională", precizează MAE.

Conform tradiţiei, la discuţiile informale ale miniştrilor de Externe este invitat să participe şi preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului European, David McAllister.

De asemenea, miniştrii de Externe europeni vor participa la un dejun informal de lucru privind drepturile omului, organizat în marja Gymnich, la care sunt invitaţi partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel