Ramona Mănescu, întâlnire importantă la Helsinki: MAE îşi reconfirmă angajamentele

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, anunţă într-o postare pe Twitter că a avut o întâlnire fructuoasă cu Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, în cadrul reuniunii semestriale informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (Gymnich), desfăşurată la Helsinki. 

"Întâlnire fructuoasă cu Federica Mogherini în cadrul Gymnich, la Helsinki. MAE român îşi reconfirmă angajamentele şi obiectivele, fiind bine pregătită să continue cooperarea strânsă cu Serviciul European de Acţiune Externă în ce priveşte implementarea Strategiei Globale de Politică Externă şi de Securitate a Uniunii Europene şi a Politicii de securitate şi apărare comună", a scris diplomatul român.

Ramona Mănescu participă, joi şi vineri, la reuniunea semestrială informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE (Gymnich), găzduită la Helsinki de către Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, având ca temă principală ameninţările hibride.

"Agenda va cuprinde şi alte subiecte de actualitate, precum Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Golf, sau regiunea Arctică. Cu aceeaşi ocazie, miniştrii de Externe europeni vor avea o sesiune comună cu partenerii din Balcanii de Vest, în care vor aborda cooperarea regională", a informat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel