Ramona Mănescu, lovitură cu manta: ALDE, decizie de campanie electorală. Eu n-am agendă politică proprie

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ramona Mănescu a decis să rămână în Guvernul Dăncilă ca ministru independent.

Ramona Mănescu nu va demisiona după decizia ALDE, de luni, de a ieși de la guvernare. Ministrul de Externe și-a motivat decizia într-o intervenție telefonică la Realitatea TV:

”Înțeleg pe deplin mișcarea ALDE de a ieși de la guvernare, într-o logică de campanie electorală. Eu am fost cooptată în Guvern și pentru faptul că, în momentul acesta, România are o misiune. Are o misiune prin care trebuie să desemneze comisarul european, să-i aleagă portofoliul să continue câteva dintre proiectele de pe parcursul președinției. Eu mi-am asumat acest lucru și cred că dacă eu mă retrag acum, când, chiar în această săptămână am întâlniri cu doamna Moghelinni, cu Joseph Borell, cu omologii mei din UE tocmai pentru a discuta următoarea perioadă și cum va arăta UE în perioada următoare și cum se va poziționa România, mie mi se pare o dovadă de neseriozitate, din partea mea personal.

Eu nu sunt neserioasă. Ar fi un minus pentru România în final, pentru că noi putem să ne retragem de la guvernare, eu mă pot retrage, dar România pierde niște momente importante, în care se pot lua niște decizii importante, nu pentru un partid, nu pentru o lună, ci pentru următorii cinci ani. Prefer să pierd politic la nivel intern pentru a câștiga România la nivel extern.

Am pus interesul țării mai presus de interesul meu personal. Eu nu am o agendă politică proprie. Este o decizie de campanie electorală a ALDE. Nu mi-a cerut nimeni să intru în vreun alt partid. Eu nu comentez decizia privind candidatul la prezidențiale”, a declarat ministrul de Externe al României, Ramona Mănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel