Raluca Turcan, PDL, pentru Remus Pricopie: Demisia nu este o umilință

remus pricopie
remus pricopie

Opoziția așteaptă demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, și i-a oferit, luni, oficialului guvernamental un argument, la dezbaterea moțiunii simple "PSD amanetează educația pentru a achiziționa voturi", pentru a se decide cât mai rapid: "demisia nu este o umilință".

"Demisia nu este o umilință, demisia poate fi un gest de responsabilitate și poate constitui o compensație morală pentru toți cei care au avut de suferit și pentru toți cei care încă mai speră că sistemul de învățământ românesc poate să fie o șansă pentru viitor. Așteptăm demisia dvs. și sperăm că indiferent de partidul din care faceți parte să lăsați demagogia, să lăsați populismul deoparte și să vă gândiți — ne acordă sistemul de învățământ românesc o șansă pentru dezvoltare aici, în România? Răspunsul nostru este că nu", a declarat deputatul PDL Raluca Turcan în plenul Camerei Deputaților, citează Agerpres.

Democrat-liberala a mai susținut că ordonanța de guvern nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației este un abuz constituțional, referindu-se la "chestiunile de patrimoniu".

O altă bilă neagră pe care PDL o oferă ministrului Educației este cea legată de manuale. "În chestiunea manualelor, domnule ministru, doi ani și jumătate de dispreț și de dezinteres și ați ajuns ca pe ultima sută de metri să forțați să câștige în continuare cine trebuie licitația. Este vorba de sute de milioane de euro care puteau fi distribuiți corect astfel încât copiii la început de an să aibă manuale de calitate", a mai spus Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel