Raliul Sibiului. Maşini de epocă electrice se vor întrece pe Transfăgărăşan

Mai multe maşini de epocă, unele vechi de aproape un secol, dar şi vehicule moderne, electrice, se întrec vineri şi sâmbătă, pe şoselele din Mărginimea Sibiului şi pe Transfăgărăşan, la Sibiu Rally România, au anunţat organizatorii competiţiei.

Cea mai veche maşină înscrisă la acest raliu are o vechime de 99 de ani. 'Modele prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului vor concura într-o nouă ediţie de poveste a raliului de regularitate Sibiu Rally Romania. Cea mai veche maşină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără şi un Ford A din 1929, un Mercedes-Benz 230 SL din 1963, un Ford Mustang Fastback din 1968 sau un Lamborghini Espada din 1971', se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, cinci maşini electrice vor lua startul la Sibiu. 'După debutul de anul trecut, competiţia de regularitate dedicată maşinilor electrice va continua şi anul acesta, iar la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Nissan Leaf şi un echipaj cu Renault Zoe', specifică organizatorii Sibiu Rally România. După ce maşinile au făcut o paradă joi seara, în centrul Sibiului, vineri vor lua startul şi se vor îndrepta spre Mărginimea Sibiului, urmând să se întoarcă în Piaţa Mică din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Participanţii la Sibiu Rally România vor fi nevoiţi sâmbătă, să urce şi să coboare Transfăgărăşanul. 'Sâmbătă, 17 august, participanţii vor descoperi cealaltă jumătate a judeţului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărăşan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărăşanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuş - Chirpăr - Nocrich - Alţâna - Bârghiş - Pelişor - Richiş. După Biertan, concurenţii vor pleca spre Mediaş şi apoi vor reveni la Sibiu, în Piaţa Mică, pe traseul Şeica Mare - Slimnic - Şura Mare', anunţă cei de la Sibiu Rally România. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, la ora 20:30, în Piaţa Mică din Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel